Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πιο βάρβαρα γίνεται. Πιο σοσιαλιστικά δεν γίνεται...

 Η άποψη του Vasper

Μόνο ως πλήρη αποτυχία του σοσιαλισμού (υπαρκτού και ανύπαρκτου) μπορώ να χαρακτηρίσω αυτά που γίνονται εδώ και 7 μήνες στην χώρα μας. Μία "σοσιαλιστική" κυβέρνηση μας έχει αλλάξει τον αδόξαστο έχοντας ως δικαιολογία το τι έκαναν οι...προηγούμενοι. Μάλιστα ομολογούν ότι ήξεραν την κατάσταση (ναι δεν ήταν ρόδινα τα πράγματα... με παγκόσμια κρίση και με 8-9% που θα έκλεινε το έλλειμμα η επάρατη δεξιά) και ότι ο "σοσιαλισμός" και η "αριστερά" τους δεν έχει λύσεις.

Βγήκε ο κύριος Παπανδρέου να κυβερνήσει υπουργοποιώντας ανθρώπους με λίγη ή ακόμα χειρότερα, μηδενική πείρα σε θέσεις ευθύνης. Στην ουσία έφτιαξε μια κυβέρνηση ως να ήταν μη κυβερνητική οργάνωση. Ακόμα χειρότερα, αυτοί που είχαν πείρα και υπουργοποιήθηκαν είναι οι χειρότεροι που είχε ο κύριος Παπανδρέου στην διάθεσή του. Μέχρι που έκανε...
αντιπρόεδρο της κυβέρνησης άνθρωπο που δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν. Τον κύριο Πάγκαλο!!!

Άφησαν με ευθύνες του υπουργού Οικονομικών, που μιλούσε για αυξήσεις μισθών ως αντίδοτο στην κρίση πριν εκλεγούν, τους κερδοσκόπους να "σορτάρουν" τα Ελληνικά ομόλογα. Από την πρώτη μέρα μάλιστα. Στις 5 Οκτωβρίου!!! Και τώρα δεν έχουν καν το θάρρος να απαντήσουν με στοιχεία στους δικούς τους βουλευτές που δικαιολογημένα ψάχνουν να βρουν τι έχει συμβεί.

Λαμβάνουν μέτρα για την μείωση της σπατάλης στο δημόσιο, κόβουν μισθούς, επιδόματα, δώρα, συντάξεις και τα κάνουν γρήγορα. Είναι σχεδόν έτοιμο το ασφαλιστικό και το εργασιακό που κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα για διάφορες κοινωνικές ομάδες. Και όμως... το αναπτυξιακό ΘΑ είναι έτοιμο για συζήτηση ΚΑΠΟΙΑ στιγμή το καλοκαίρι!!!

Βουλιάζουν οι εισπράξεις με τις αυξήσεις των τιμών καθώς μειώνεται συνεχώς η κατανάλωση, αυξάνεται ο πληθωρισμός λόγω του ΦΠΑ και αυτοί το μόνο που βλέπουν είναι ότι μειώνεται το έλλειμμα γιατί... δεν χαλάνε τόσα. Μα αν δεν εισπράξετε κιόλας... πως θα μειωθεί και άλλο το έλλειμμα; Από που θα κόψετε μετά;

Κατηγορούσαν τον Καραμανλή που (κακώς μεν) αύξησε το ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, και σε 8 μήνες το αυξάνουν... τέσσερις μονάδες με "option" για άλλη μία!!! Περνάνε τρόφιμα και φάρμακα στην κατηγορία του 21% (23% όπου να 'ναι) και σε λίγο θα πεινάει κόσμος...

Βγήκαν και είπαν ψέμματα και ο κόσμος ναι μεν δεν τους πίστεψε στην ουσία (καθώς το ΠΑΣΟΚ αύξησε την δύναμή του μόνο κατά 9000 ψηφοφόρους από το 2004), αλλά κυβερνάνε σαν να είναι αυτοκράτορες με διατάγματα που τα περνάνε δήθεν ως δημόσια διαβούλευση και όταν ο κόσμος αντιδρά τον λένε ρατσιστή, ακροδεξιό ή μη σοβαρό. Αν ψάχνουν για άλλοθι για αυτά που κάνουν να το ψάξουν αλλού. Εμείς δεν θα τους το δώσουμε.

Κάνουν ζημιά στην χώρα με τις δηλώσεις τους περί αποικιοκρατίας και μετά προσπαθούν να τα μαζέψουν γιατί βλέπουν ότι εδώ υπάρχει χρήμα όπως με την περίπτωση της Cosco. Και ξεχνούν ποιος έφερε την Cosco. Την ίδια σύμβαση εφαρμόζουν (με καθυστέρηση που κόστισε εκατομμύρια ευρώ στο κράτος) και όμως την παρουσιάζουν ως κατασκεύασμα του σωτήρα τους, του σοσιαλιστή αμερικανογεννημένου από νεοφιλελεύθερο λαϊκιστή απατεώνα που παρίστανε τον σοσιαλιστή ηγέτη, Παπανδρέου.

Κάθε τρεις και λίγο βγάζουν λαγούς και ρίχνουν το φταίξιμο στην μία ή στην άλλη κοινωνική ή επαγγελματική τάξη. Την μία φταίνε οι γιατροί, την άλλη οι δικηγόροι, την τρίτη οι συμβολαιογράφοι και οι ηλεκτρολόγοι, άλλοτε φταίνε οι ταξιτζήδες ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όταν δε τα βρίσκουν σκούρα φταίει ο... Βγενόπουλος ή οι 1300 υπάλληλοι της βουλής.

Μετά από 5 χρόνια συνεχούς λαϊκισμού, μηδενισμού και απαξίωσης της κυβέρνησης Καραμανλή από το "σοσιαλιστικό" πολιτικό κατεστημένο και τους πληρωμένους δημοσιογράφους τους, έρχονται σήμερα και διαμαρτύρονται γιατί λέει τους... συκοφαντούν οι bloggers!!! Μα κύριοι, όταν εσείς συκοφαντούσατε με τους δικούς σας bloggers (δημοσιογράφους μεταμφιεσμένους) τους αντιπάλους σας τι νομίζατε ότι διδάσκετε; Δεν ξέρατε ότι θα το βρείτε μπροστά σας; Όταν την τρίχα την κάνατε τριχιά και τώρα ο κόσμος βλέπει να κάνετε, όχι απλά τα ίδια, αλλά χειρότερα, πως θέλετε να σας φερθεί;

Έχουν τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους που κυκλοφορούν με Πόρσε και Καγιέν να βγαίνουν στα κανάλια και να δικάζουν ως καλοί ΠΑΣΟΚοι και τους πείραζε που η Χούκλη ήταν σύζυγος υπουργού επί Ν.Δ. γιατί λέει θα έκανε... προπαγάνδα. Μα την είδατε να κάνει κάτι τέτοιο; Αντίθετα οι ΠΑΣΟΚοι δημοσιοκάφροι τύπου Έλλη Στάη ή η άλλη η ανεκδιήγητη η Όλγα Τρέμη δεν κρύβουν την λύσσα που έχουν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Μαθαίνουμε από διαρροές των πρακτικών επιτροπών της βουλής, ότι γνωστά ονόματα της δημοσιογραφίας έπαιρναν χρήματα από την Siemens για να πείθουν πολιτικούς μέσω εκβιασμών προφανώς να κάνουν συμβάσεις με την εταιρία και δεν έχει ξεσηκωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος να βρει ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι!!! Ούτε καν αναφέρουν στα ΜΜΕ ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει γνωστό. Λογικό. Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

Μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας για πλαφόν στους μισθούς και στις αμοιβές και την ίδια ώρα υπουργοί του δίνουν πλασματικές υπερωρίες μέχρι 60 ώρες σε υπαλλήλους γραφείων τους, διπλασιάζουν το πλαφόν σε διοικητές οργανισμών με υπουργικές αποφάσεις και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει με εντολή μετακίνησης στο γραφείο του γραμματέα που έχει απολαβές 10000 ευρώ το μήνα (ως να εργαζόταν ακόμα στο εξωτερικό).

Και όμως. Τα ΠΑΣΟΚια και τα ΜΜΕ το κάνουν μούγκα και μας δείχνουν πόσο τολμηρός πολιτικός είναι ο Γιώργος τους, γιατί γκρέμισε την.... Φαντασία που ήταν ήδη ερείπιο. Για πάτε μάγκες να δείτε αν έχει πέσει έστω και μία μάντρα από αυτά τα 2 χιλιόμετρα που μας είπε εκείνη η μεσήλικη teenager που έχουμε για υπουργό Περιβάλλοντος ότι θα πέσουν σε 15 μέρες!!! Ούτε σε 15 χρόνια. Θα μας πουν ότι υπάρχουν προσφυγές και άλλες παπαριές, είμαι σίγουρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: