Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πόθεν έσχε ο “σοσιαλιστής” πολιτικός;

Η αποκάλυψη ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος μεταβίβασε ένα πανάκριβο σπίτι από οff shore εταιρεία στη σύζυγό του για να γλιτώσει φόρο προκαλεί σοκ ακόμη και σε εκείνους που πίστευαν τα χειρότερα για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Καθημερινής της Κυριακής”, το σπίτι του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου μεταγράφηκε από οff shore εταιρεία στη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, μόλις τρεις μέρες πριν τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες.
Πρόκειται για διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, η οποία -σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”- κοστίζει 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα ερωτήματα είναι πολλά:
Πόθεν έσχε ο “σοσιαλιστής” πολιτικός;
Γιατί έκρυβε το ακίνητό του πίσω από μια offshore;
Ενδιαφέρθηκε το υπουργείο Οικονομικών να τον ψάξει, εφόσον ενημερώθηκε για τη μεταβίβαση;
Αν δεν ενημερώθηκε, δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί για μια μεταγραφή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ;
Πόσο θρασύς πρέπει να είναι ώστε, μετά την κατακραυγή για τον γάμο του στο Four Seasons, να εξακολουθεί να προκαλεί με τον πολυτελή βίο του;

Zoomnews

1 σχόλιο:

socrates είπε...

Κύριε Παπανδρέου, τί έγιναν οι εισαγγελείς την εποχή του επάρατου σοσιαλισμού να επέμβουν για τόσο σοβαρό θέμα, πρωτοσέλιδο μάλιστα σε εφημερίδα μαγάλης κυκλογορίας;
Τους κατάπιε και αυτούς η βαρβαρότητα του Οκτώβρη;
Καλά, δεν έχεις πιά ούτε ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΣΙΠΑ;