Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Από 1η Ιουλίου η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Από την Πέμπτη 1η Ιουλίου αρχίζει η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία είναι υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010.
Η διαδικασία θα αρχίσει πιλοτικά με τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών. Οι εν λόγω υπάλληλοι απογράφονται υποχρεωτικά από την 1η έως την 5η Ιουλίου 2010, ανεξάρτητα από τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου.
Κάθε υπόχρεος απογράφεται ατομικά, δηλαδή συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική σελίδα http://apografi.gov.gr . Η εισαγωγή των στοιχείων μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το 24ωρο. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι υπόχρεοι που δεν δύνανται να απογραφούν λόγω ασθένειας ή αιφνίδιου κωλύματος, καθώς και οι υπόχρεοι που πρόκειται να απουσιάσουν με προγραμματισμένες άδειες και δεν δύνανται να απογραφούν μόνοι τους.

Υπόχρεοι προς απογραφή ....


Απογράφονται όλοι οι απασχολούμενοι που λαμβάνουν τακτικές αποδοχές ή με οποιαδήποτε άλλη ονομασία αμοιβές από το δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. α’ κ β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων και των Ν.Π.Δ.Δ. που υπάγονται στους ανωτέρω Ο.Τ.Α. Ειδικότερα, απογράφονται:

- Το μόνιμο προσωπικό, ήτοι όλοι οι δόκιμοι και μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι
- Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου
- Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είτε υπηρετεί σε οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις, είτε αποτελεί έκτακτο και εποχιακό προσωπικό που υπηρετεί εκτός οργανικών θέσεων.
- Οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών, των γραφείων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των γραφείων Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ν.Π.Δ.Δ.
- Οι επί θητεία υπάλληλοι.
- Οι υπάλληλοι κατηγορίας ειδικών θέσεων, όπως Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς
- Οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή.
- Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Το πάσης φύσεως διδακτικό και βοηθητικό διδακτικό προσωπικό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και το πάσης φύσεως διδακτικό προσωπικό των Σχολών του δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ.
- Οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος
- Το επί θητεία και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στρατιωτικό και ένστολο προσωπικό των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη (π.χ στρατιωτικοί πενταετούς θητείας, εποχιακοί πυροσβέστες, κλπ)
- Οι Ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι μόνιμοι ιατροί, οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και οι επικουρικοί ιατροί.
- Οι κληρικοί όλων των βαθμίδων και το προσωπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην εποπτεία Αυτής
- Οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το διπλωματικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, καθώς επίσης και το προσωπικό που έχει προσληφθεί ως επιτόπιο προσωπικό στις Υπηρεσίες του εξωτερικού.
- Οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου
- Οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ. δεν υποχρεούνται σε απογραφή, καθόσον η απασχόλησή τους δεν είναι μόνιμη ούτε πλήρης.
 - Οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών
- Τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού
- Το λοιπό πάσης φύσεως προσωπικό των φορέων της παρ. 1 του άρθρου αυτού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται ανωτέρω.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το προσωπικό επί θητεία, το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καθώς και οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου απογράφονται, εφόσον η σύμβασή τους είναι ενεργή κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας απογραφής τους (ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους).

Χρόνος απογραφής

Η διαδικασία της απογραφής θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010.
Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, οι υπόχρεοι απογράφονται, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους, από την 1η Ιουλίου έως και τις παρακάτω ημερομηνίες ως εξής:

- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 απογράφονται έως και τις 12 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 2 απογράφονται έως και τις 13 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 3 απογράφονται έως και τις 14 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 4 απογράφονται έως και τις 15 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 5 απογράφονται έως και τις 16 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 6 απογράφονται έως και τις 19 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 7 απογράφονται έως και τις 20 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 8 απογράφονται έως και τις 21 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 9 απογράφονται έως και τις 22 Ιουλίου
- Οι υπόχρεοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 0 απογράφονται έως και τις 23 Ιουλίου



Στην πιλοτική εφαρμογή που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως την 5η Ιουλίου, θα συμμετάσχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και ο Δήμος Χαϊδαρίου. Όσοι υπόχρεοι της Ν.Α Χαλκιδικής και του Δήμου Χαϊδαρίου δεν απογραφούν από 1 έως 5 Ιουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν έως και την καταληκτική ημερομηνία, ανάλογα με το ΑΦΜ τους.

Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

F T L είπε...

Έχω 1 μαγαζί αλλα δεν ξέρω πόσους υπαλλήλους!

Η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων θα ξεκινούσε κανονικά την 1η Ιουλίου. Θα ξεκινήσει τελικά στις 12 του μηνός με στόχο να πληρώνεται ο κάθε δημόσιος υπάλληλος από την ενιαία αρχή πληρωμών μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 όπου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Οι γνωρίζοντες του υπουργείου Οικονομικών μιλάνε για σοκ του ΔΝΤ όταν ερωτήθη ο υπουργός για τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και απλά απάντησε : <>. Βέβαια μιλάμε για κάλπικο σοκ καθώς τα δύο τρία της τρόικας αποτελεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμμαχοι μας τα τελευταία χρόνια που γνώριζαν την ελληνική πραγματικότητα από μέσα και απ’ έξω. Αυτή η κατάπληξη μου φέρνει στο μυαλό κάποιες ανόητες, παιδικές σχεδόν ερωτήσεις :
1.Από τις 28 Μάιου 1979 που έγινε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα μέχρι και σήμερα δεν αναρωτήθηκε ένας Ευρωπαίος θεσμικός πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχει αυτή η χώρα;
2.Δεν γνώριζαν τόσα χρόνια ότι η ελληνική κυβέρνηση εκλεγόταν ανάλογα με την δύναμη της να διορίζει κόσμο στο δημόσιο;
3.Δεν έβλεπαν στους προϋπολογισμούς μας ότι κάθε 5 χρόνια το κονδύλι της μισθοδοσίας διπλασιαζόταν;

Η ευθύνη της ΕΕ είναι τεράστια για το ελληνικό τερατούργημα που δημιουργήθηκε σε 35 μόλις χρόνια. Γνώριζαν πολύ καλά την κατάσταση αλλά χάιδευαν όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις με σκοπό που δεν μπορώ να προσδιορίσω και περιμένω κάποιες ιδέες σας στο e-mail μου. Έχουν απόλυτο δίκιο οι Αμερικάνοι που αποκαλούν την Ευρώπη ‘’γίγαντα με γυάλινα πόδια’’ καθώς βλέπουν τρομερές ελλείψεις και αδυναμίες σε απλό ακόμη οργανωτικό επίπεδο με ενδεικτικό παράδειγμα αυτό που αναφέρθηκε.

Τώρα τι θα βγάλει η απογραφή; Κατά την ταπεινή μου άποψη το τερατούργημα θα πάρει μορφή. Και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη τουναντίον θα αποπνέει την δυσωδία και την βρώμα όλων αυτών των παρηκμασμένων κομμάτων-παρεών που κυβέρνησαν την χώρα. Για τις ανισότητες που θα προκύψουν μεταξύ πολιτών περιττό να αναφερθώ. Θα βρεθούν υπάλληλοι σε 85 θέσεις με μισθούς αστρονομικούς και από την άλλη απλοί υπάλληλοι των 800 ευρώ μικτά.

Αυτούς ακριβώς θα πρέπει να φοβούνται όλοι και πρώτοι απ’ όλους οι κυβερνώντες. Τους ανθρώπους των 800 ευρώ που ανακαλύπτουν με κάθε επισημότητα ότι έχουν μείνει έξω από τον χορό. Ότι στο πάρτι των 35 ετών που τελείωσε (;) δεν ήταν προσκεκλημένοι. Ότι είναι τα υποζύγια της κοινωνίας που γυρνάνε στον κύκλο τους αιώνια για να καλοπερνάνε οι ‘’υπόλοιποι’’. Ότι από όλα αυτά τα χρόνια τους έμειναν μόνο τα πομπώδη λόγια και υποχρεώσεις δανείων που πρέπει να εξοφληθούν γιατί κινδυνεύει και το ίδιο τους το σπίτι.

Ποια θα είναι η αντίδραση τους; Εδώ είναι το θέμα. Πέρα από την ψήφο δεν υπάρχει άλλη μαζική αντίδραση πολιτών καταγεγραμμένη σε αυτή την χώρα. Τι θα συμβεί τελικά; Όλοι αγωνιούν για την ‘’έκρηξη’’ της κοινωνίας και το τέλος της μεταπολιτευτικής ταινίας. Επειδή ως γνωστόν η ζωή είναι ο καλύτερος σεναριογράφος και οι Έλληνες εξαιρετικοί ηθοποιοί περιμένω και εγώ με ανυπομονησία την συνέχεια επί της μικρής οθόνης…

http://29-26.blogspot.com/2010/07/1.html