Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Του έκοψαν τη «χορηγία» 136.000 ευρώ.

Καταθέτοντας στην Εξεταστική, ο διάδοχος του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Siemens Hellas Ρούντολφ Φίσερ αποκάλυψε ότι αρνήθηκε να συναινέσει στη δωρεά του τηλεφωνικού κέντρου του K. Μητσοτάκη, την οποία είχε ζητήσει ο προκάτοχός του Μιχ. Χριστοφοράκος.

Αποκαλύψεις που προκαλούν νέους κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα προέκυψαν από την χθεσινή κατ’ αντιπαράσταση κατάθεση της κυρίας Κατερίνας Τσακάλου, ιδιαιτέρας γραμματέως του πρώην ισχυρού άνδρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκου και του ανθρώπου που τον διαδέχθηκε, στη SIEMENS Hellas Ρούντολφ Φίσερ.
Η Κατερίνα Τσακάλου παρουσίασε στην Εξεταστική e - mail που είχε η ίδια αποστείλει προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο τον Ιανουάριο του 2008 με το οποίο ενημέρωνε τον πρώην προϊστάμενό της ότι ο διάδοχός του (R. Φίσερ) δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να πληρώσει τη δαπάνη για τον εξοπλισμό του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του έκοψαν τη «χορηγία»
«Ο κ. Φίσερ μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι...
η Siemens δεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου -αξίας 136.000 ευρώ- του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Ρούντολφ Φίσερ ουσιαστικά επιβεβαίωσε την άρνησή του να πληρώσει τον εξοπλισμό του γραφείου του κ. Μητσοτάκη καθώς ισχυρίστηκε ότι «όταν μου τέθηκε το ερώτημα από την κυρία Τσακάλου, η απάντησή μου ήταν "όχι". Το συγκεκριμένο τιμολόγιο δεν εξοφλήθηκε από τη Siemens. Αν έχουν μεταξύ τους κάποιες εκκρεμότητες και συμφωνίες, να τις διευθετήσουν μεταξύ τους».

Απειλούσαν τη ζωή μου

Ένταση επικράτησε στην εξεταστική επιτροπή και στο σημείο που η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου κατέθεσε ότι απειλήθηκε η ζωή της: «Όταν επέστρεψα από τη Γερμανία ο κύριος Φίσερ μου είπε ότι αν πάω άλλη φορά στα κεντρικά και παραπονεθώ, αυτό θα το πληρώσω με τη ζωή μου. Αντιμετώπισα πάρα πολλά προβλήματα από τον κ. Φίσερ» είπε η ιδιαιτέρα του Μιχάλη Χριστοφοράκου με τον Ρούντολφ Φίσερ να της απαντά σε έντονο ύφος.

«Εδώ μαθαίνω ουσιαστικά εγώ τι τέρας είμαι τελικά, ότι έχω απειλήσει ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα της κυρίας Τσακάλου» απάντησε ειρωνικά ο Γερμανός και συμπλήρωσε: «τι λόγους είχα να καταφερθώ κατά οποιουδήποτε και μάλιστα να τον απειλώ και από πάνω;».

Σκιές και για δημοσιογράφους

Ο διάλογος μεταξύ του διευθυντή της SIEMENS Ελλάς Ρούντολφ Φίσερ με το Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη αφήνει βαριές υποψίες για τις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με δημοσιογράφους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Κύριε μάρτυς, ποιοι δημοσιογράφοι ήταν στο payroll της SIEMENS όσο ήσασταν εσείς, γιατί η κυρία Τσακάλου μας είπε ότι ήσασταν πέντε-έξι χρόνια εκεί; Θυμάστε ονόματα, για να τελειώνει η υπόθεση λάσπης στην Ελλάδα γιατί ακούγονται ένα σωρό ονόματα, για να τελειώνει αυτό;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ (Rudolf Fischer): Δεν μπορώ να σας πω ποιοι δημοσιογράφοι ήταν στο payroll της SIEMENS γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα ήταν υπάλληλοί μας κατά κάποιο τρόπο και αυτό δεν υφίσταται.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Ποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν κάνει μελέτες στην Ελλάδα για λογαριασμό της ελληνικής SIEMENS;

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Δεν μπορώ να σας πω ούτε ποιος, ούτε πού, ούτε πότε κ.λπ.. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το 2008 λήξαμε μία σύμβαση όταν ανέλαβα εγώ διευθύνων σύμβουλος. Έληξε μία σύμβαση που προϋπήρχε εμού πριν αναλάβω τη θέση αυτή, οπότε δεν γνωρίζω για τέτοιου είδους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίσερ ενώ η κυρία Τσακάλου κατονόμασε από την πλευρά της συγκεκριμένο δημοσιογράφο ως «φίλο με κοινωνικές συναναστροφές»

Δημήτρης Αλειφερόπουλος - Έθνος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντελώς φασίστες.
Αντώνη Σαμαρά ελπίζω να καταγράφονται όλες αυτές οι εκπομπές.
Σε συζήτηση στη ΝΕΤ σήμερα το πρωί για τη Ζίμενς είχαν καλεσμένους από το Πασόκ (οικονόμου), το Λάος (Αιβαλιώτης) και το Σύριζα (Ραγκούσης).
ΚΑΝΕΝΑΣ από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ.
Φαίνεται ότι στα μάτια των πρασινοφασιστών της ΝΕΤ το Λάος του 5% είναι πιό σημαντικό από τη Ν.Δ. του 33% και του ΚΚΕ του 8%.
Ο μόνος που έλειπε από το παραπάνω πανηγυράκι ήταν η Θοδώρα που δεν έχει κάν κόμμα.
Είναι ντροπή για τη δημοκρατία αυτό που συμβαίνει με τα κανάλια.