Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Δεν μετέφρασαν μέτρα του Μνημονίου

Με ερώτησή τους προ τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι στο πρωτότυπο (αγγλικό) κείμενο του Μνημονίου, περιέχονται μέτρα που έχουν παραλειφθεί στην ελληνική έκδοση, η οποία και ψηφίστηκε στη Βουλή.

Επιπλέον μέτρα που περιέχονταν στην πρωτότυπη αγγλική έκδοση του Μνημονίου με την τρόικα και δεν μεταφράστηκαν στο κείμενο που ψήφισε η Ελληνική Βουλή καταγγέλλουν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή.
Οι βουλευτές κάνουν λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού λαού αλλά και του Εθνικού Κοινοβουλίου και καταλογίζουν στην κυβέρνηση πρόθεση απόκρυψης σημαντικών και επώδυνων μέτρων τα οποία... «χάθηκαν στη μετάφραση».

Συγκεκριμένα, η αγγλική έκδοση του «Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», στην παράγραφο 2 ii, προβλέπει τα εξής επιπλέον μέτρα τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση του Μνημονίου η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή:.......


1. Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 - 2060

2. Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.

3. Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα παγώσουν και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων. Ειδικά η τελευταία αυτή διάταξη παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας.

Τα παραπάνω βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως τμήμα της αίτησης της Ελληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για Συμφωνία Στήριξης (Request for Stand-by Agreement) καθώς και στο νομοσχέδιο για την Κύρωση της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ευρωζώνης και του Διακανονισμού Χρηματοδότησης, Άμεσης Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Μουλόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου και Μιχάλης Κριτσωτάκης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες και τη Βουλή ως «αφελείς ιθαγενείς» καθώς, όπως τονίζουν, «η αγγλική έκδοση του Μνημονίου περιέχει επιπλέον μέτρα σε σχέση με την ελληνική έκδοση».

Καταλήγουν δε ρωτώντας:

1. Σκοπεύει η κυβέρνηση να εφαρμόσει κάποιο από τα παραπάνω απαράδεκτα μέτρα τα οποία αναφέρονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής;

2. Σκοπεύει η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό για την ενδεχόμενη νέα αυτή κοινοβουλευτική εκτροπή;

3. Σκοπεύει η κυβέρνηση, στο βαθμό που επιμένει να εφαρμόσει τα ως άνω συγκεκριμένα απαράδεκτα μέτρα, (που περιέχονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου και τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή) να φέρει στη Βουλή το πλήρες κείμενο του Μνημονίου για κύρωση;

Πηγή -Έθνος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να φύγει ο απατεώνας!
Άλλα λέει, άλλα εννοεί.
Άλλα εννοεί, άλλα λέει.
Όταν είναι να καλύψει τις βρωμιές των δικών του κάνει ότι δεν ξέρει τίποτε.
Μόνο στο σκοτάδι ξέρει να δουλεύει ο Παπαντρέου αλλά του έχω νέα.
Πήραμε φακούς υπερύθρων και βλέπουμε ξεκάθαρα το βρώμικο και απάνθρωπο παιγνίδι που παίζει εναντίον του Ελληνικού λαού.
Δεν θα γυρίσουμε πίσω στο μεσαίωνα, κύριε Παπαντρέου, επειδή κορόϊδεψες το λαό με τα προεκλογικά σου γλυκόλογα.
Έχουμε παιδιά, έχουμε φροντιστήρια, έχουμε ζωή, έχουμε υποχρεώσεις.
Πώς θα ζήσουμε ρε ποδηλάτη, που μας έκανες τη ζωή πoδήλατο;
Είσαι κακός και άχρηστος άνθρωπος, το μόνο που σε νοιάζει είναι η καρέκλα.
Όχι άλλα ψέμματα, δεν τα αντέχουμε.
Δεν σε θέλουμε.
Να φύγεις, να πάς αλλού.
Ζούσαμε πολύ καλύτερα χωρίς εσένα.

ευτυχια είπε...

Χαμένοι στην μεταφραση του ΓΑΠ...Η μεγαλύτερη εκπαιδευτική κοινότητα είναι αυτή των Ελλήνων και των Κυπρίων στα Βρεττανικά Πανεπιστήμια. Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι, ας ζητήσουν βοήθεια.