Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Συμφωνία Κόκκαλη με τους Αγγελόπουλους

Η συμφωνία του Σωκράτη Κόκκαλη με τους Αγγελόπουλους για την είσοδο των τελευταίων στην ΠΑΕ, κρύβει αρκετό παρασκήνιο από πίσω. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, πριν τα πει και τελικά τα βρει με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, είχε κάνει και άλλες επαφές και με άλλες ισχυρές "ερυθρόλευκες" οικογένειες, για να είναι συμπαίκτες του στον νέο Ολυμπιακό.
Πριν στραφεί λοιπόν στους αδελφούς Αγγελόπουλους, ο Σωκράτης Κόκκαλης, επιχείρησε να πείσει την Γιάννα Αγγελοπούλου να....
μπει στην ΠΑΕ. Η πρόεδρος όμως της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων 2004, σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος και αποτελεί κόκκινο πανί για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, λόγω της γνωστής κόντρας μεταξύ των δυο οικογενειών, αρνήθηκε.
Όπως τόνισε στον Κόκκαλη, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν δύναται να κάνει στον σύζυγό της τέτοιου είδους επιχειρηματικές κουβέντες. Μπορεί λοιπόν η απροθυμία της Αγγελοπούλου να έσπρωξε τον Κόκκαλη στην λύση των Αγγελόπουλων, αλλά για να φτάσει σε αυτούς είχε απορρίψει αρκετές προτάσεις.
Στην υπόθεση Μαρινάκη, ο Σωκράτης Κόκκαλης φοβήθηκε και έκανε πίσω. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ήθελε χρηματοδότες για να τον βοηθήσουν και όχι κάποιον να αναλάβει εξ' ολοκλήρου της ομάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την άλλη, επιθυμούσε να μπει δυναμικά στην ΠΑΕ, να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο και να γίνει το αφεντικό. Ο Κόκκαλης λοιπόν κατάλαβε πως έχει να κάνει με σκληρό παίκτη και δεν προχώρησε τη συμφωνία. Συν τοις άλλοις, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προέρχεται από το "λόμπι" των εφοπλιστών, το οποίο έχει βγάλει παλαιότερα, μεγάλους προέδρους στους "ερυθρόλευκους" όπως ο Νταιφάς και ο Γουλανδρής. Αυτό το γεγονός και μόνο λοιπόν, έκανε τον Κόκκαλη να φοβηθεί, πως ίσως ο Μαρινάκης γινόταν ο άνθρωπος που θα τον "φάει" από την προεδρία.
Από εκεί και πέρα, άλλο ένα όνομα που είχε ακουστεί είναι αυτό του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης έχουν συνεργαστεί στην "Καραισκάκης ΑΕ", αλλά όσον αφορά τα της ΠΑΕ τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά. Από τη μια ο Κύπριος επιχειρηματίας δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να αγοράσει μετοχές και από την άλλη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν τον θεωρεί σταθερή επιχειρηματική αξία.
Έτσι λοιπόν, αφού όλες οι άλλες επιλογές αποκλείστηκαν είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά, ο Σωκράτης Κόκκαλης αναγκάστηκε να στραφεί στην οικογένεια Αγγελόπουλων, αφού ήταν η μόνη λύση που κάλυπτε σε μεγάλο ποσοστό τα "θέλω" του Κόκκαλη. Να μπουν δηλαδή τα χρήματα, να αποκτήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ισχυρότατους συμπαίκτες και να "κρατήσει" προς το παρόν τουλάχιστον, το κουμάντο της εταιρείας.

Mpala.gr

1 σχόλιο:

yfasmatas είπε...

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΟΣΦΠ