Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Δραματικές αποφάσεις για το νέο Ασφαλιστικό...


Υστερα από τρεις εβδομάδες παλινωδιών και εσωτερικών αντιπαραθέσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να προσαρμόσει τελικά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στις βασικές αρχές που είχαν συμφωνηθεί στο Μνημόνιο με το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη. Ετσι οι αλλαγές, που θα είναι οδυνηρές σε ό,τι αφορά τόσο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όσο και το ύψος των συντάξεων, θα ισχύσουν από το 2015 αντί του 2018, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Παλαιοί (προ του 1993) και νέοι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πάρουν πλήρη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών εάν έχουν τουλάχιστον 40 χρόνια ασφάλισης. Σημειώνεται ότι η 40ετία δεν είναι προαιρετική, όπως προέβλεπε το νομοσχέδιο, αλλά υποχρεωτική. Στην περίπτωση που κάποιος έχει λιγότερα από 40 χρόνια ενσήμων, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 65 έτη.
Με την προσαρμογή του νομοσχεδίου στις εντολές της τρόικας, επέρχεται επίσης σημαντική μείωση των συντάξεων. Η σύνταξη ακόμη και των 60άρηδων με 40 χρόνια ασφάλισης θα αντιστοιχεί μόλις στο 48% του μισθού (από 70% με 35 χρόνια ασφάλισης, που είναι σήμερα) και θα αυξάνεται στο 65% σε ηλικία 65 ετών, όταν θα αρχίσει να καταβάλλεται και η βασική σύνταξη των 360 ευρώ. Το υπουργείο Απασχόλησης προσδοκά πλέον ότι η Ε.Ε. δεν θα ζητήσει περαιτέρω μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης και θα συμφωνήσει να μην περικοπούν οι υφιστάμενες πρόωρες συντάξεις στις χήρες, στις άγαμες θυγατέρες και στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Άλλη μια επιτυχία της άθλιας κυβέρνησης Τσολάκογλου...συνεπής όπως πάντα με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες ...θαυμάστε τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης του Δ.Ν.Τ

Ξεφτίλες...ψεύτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: