Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση θέλει η Τρόϊκα.


 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της Τρόϊκας διαπιστώνουν ότι ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμη για την εκτέλεση των συμφωνηθέντων επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων, εντούτοις σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης υπάρχει αναποτελεσματικότητα, είτε από απροθυμία είτε από ανικανότητα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, για την υλοποίηση των επώδυνων μέτρων.
Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι της Τρόϊκας σκέφτονται διάφορους τρόπους για να κάνουν τη δημόσια διοίκηση να συμμορφωθεί με τις επιταγές της και να λειτουργήσει, φοβούμενοι πλέον....
πολιτική κόπωση της κυβέρνησης Παπανδρέου από τις εσωκομματικές κυρίως αντιδράσεις, αλλά και από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθόσον λαϊκές αντιδράσεις ακόμα δεν έχουν παρατηρηθεί.
Ένα από τα μέτρα που σκέφτονται είναι να εγκαταστήσουν μόνιμα στην Ελλάδα ένα διευθυντήριο για να ελέγχει άμεσα τις «δυσλειτουργίες» της δημόσιας διοίκησης. Πιθανότατα αυτό το διευθυντήριο να εγκατασταθεί μέσα στο υπουργείο οικονομικών. Άγνωστο φυσικά είναι αν αυτό το διευθυντήριο θα αποτελείται από έλληνες ή ξένους.
Με λίγα λόγια η Τρόϊκα σκέφτεται να εγκαταστήσει ουσιαστικά μια κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση, παρακάμπτοντας την κανονική κυβέρνηση, στην αποτελεσματικότητα της οποίας αρχίζει να μην έχει εμπιστοσύνη.

ΥΓ.  Αν γίνει τελικά αυτό, θα σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απλά υπάλληλος εντολοδόχος της Τρόϊκας, η οποία και μπορεί στην ουσία να την καταργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: