Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Η δήλωση Κουβέλη για την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τον Συνασπισμό

Υποστηρίξαμε σταθερά και προσπαθήσαμε να σας πείσουμε ότι η επιμονή στη διατήρηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας σε αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο αναγκαίο άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία, μας καθηλώνει και μας οδηγεί σε πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα.
Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων και τη μόνιμη εχθρότητά του προς το κόμμα μας, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία.
Εξ’ άλλου, ο αριστερισμός που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πλαίσιο πολιτικής ασφυξίας για τη σύγχρονη, ανανεωτική, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε.
Ζητήσαμε την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θεωρήσαμε ως ζήτημα κορυφαίας σημασίας και σας...
δηλώσαμε με ειλικρίνεια και ευθύνη ότι για την Ανανεωτική Πτέρυγα, η απόφαση του Συνεδρίου σε αυτό το θέμα έχει οριακά χαρακτηριστικά.

Δεν σας πείσαμε.

Σεβόμαστε τις επιλογές σας και σας καλούμε να σεβαστείτε και εσείς τις δικές μας.
Δεν θα μετάσχουμε στην ευθύνη υλοποίησης μιας απόφασης και κατεύθυνσης που δεν την πιστεύουμε, δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα για τα νέα όργανα του κόμματος, δεν θα μετέχουμε σε αυτά και δεν θα πάρουμε μέρος στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξή τους.

4 σχόλια:

Ili geri είπε...

θα πω κι εδώ την ταπεινή "αποστασιοποιημενη" γνώμη μου ..για την διαφαινόμενη ανασύνθεση.. !

η εγκατάλειψη της μεγάλης υποκρισίας της ΑΠ είναι ένα θετικό βήμα για οτιδηποτε ριζοσπαστικό...

χαιρετίζω την παραίτησή τους ..

απομένει και η μικρότερη υποκρισία του Αλαβάνου να ξεκαθαριστεί ..

ότι λάθη έκανε/κάνει/θα κάνει/θεωρείται ότι κάνει ο Τσίπρας ... είναι πολύ-πολύ μικρότερα και λιγότερο κρίσιμα απ' αυτά των "γκουρού" ...

εγώ του προσάπτω μόνο ότι άργησε να κάνει το συνέδριο αλλά και πάλι όταν το ειχε προτείνει -επιτέλους τον Αυγουστο του 2009 ; ..αν θυμαμαι καλά - τότε "πέσανε να τον φάνε " πρωτος ο Αλαβανος και μετά οι Α.Πτερυγοι ..

Επίσης θα ηθελα να δω - αν και δεν μου πεφτει λόγος - στο συνεδριο ΘΕΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΟΡΑΜΑ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και όχι απλά ένα "σπάσιμο" της υποκρισίας ..(εκτός αν δεν τα πληροφορήθηκα ακόμη λόγω της "σκιάς της ΑΠ" ..)

Χάρηκα πάντως με την αναφορά στην στάση του Δραγασάκη.. το γεγονός ότι χειροκροτηθηκε από τους συνεδρους όρθιους αλλά κυρίως αυτό που είπε .. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΗΓΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ (δεν είναι αυτός που αυτο-αποκλειστηκε από την βουλευτική υποψηφοιτητα εφαρμόζοντας συλλογική αποφαση για μη επανεκλογή μετά από 2 τετραετίες? ...) ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ..ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ τουλάχιστον..

Ili geri

ftanei_pia είπε...

Δεν θυμάσαι καλά..

1. Ούτε τον Αύγουστο του 09 έκανε ο Α.Τσίπρας πρόταση για συνέδριο, αλλά πολύ αργότερα...
2. Ούτε κανένας Αλαβάνος "έπεσε να τον φάει', γιατί μετά τις ευρωεκλογές 09 ήταν "αποστασιοποιημένος" και δεν "έτρωγε".
3. Όποιος αλωνίζει την Ελλάδα για αντίσταση και ενότητα της αριστεράς, όταν ο "βάλτος λιμνάζει", κάπως αλλοιώς χαρακτηρίζεται και όχι υποκριτής,

4. Συμφωνούμε στα περισσότερα άλλα...Για τα υπόλοιπα στους ΔΡΟΜΟΥΣ.

Ili geri είπε...

μπορεί να κάνω λάθος φυσικά αλλά ποτε είπε ακριβως ο Αλαβάνος "δεν θα ενδιέφερε σ' αυτη την περιοδο την ελληνική κοινωνία ένα συνεδριο του ΣΥΡΙΖΑ;.. Ποτε αποστασιοποιηθηκε τελικά (πριν την πρωτη, την δευτερη παραίτηση, αφού μετάνοιωσε ή αφού επανηλθε ..;).

Ποιον βάλτο εννοείς; .. και ποτε ακριβως ηταν "ξεκάθαρος"..οταν έλεγε οτι "τα περισσότερα λάθη τα έκανα εγώ .. " (μηπως δημιουργησε τον "βάλτο" ; ή σημερα που δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ακριβώς για την Βουλή..

Ας ανακαλέσω προκαταβολικά τον χαρακτηρισμό αυτό αλλά η ασυνέπεια του .. βγάζει μάτι...

ftanei_pia είπε...

1. Ο Α.Αλαβάνος, μεταξύ άλλων, έκανε μεγάλο λάθος, κατά τη γνώμη μου, που δεν βγήκε να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 09. Όμως θα μιλήσει την κατάλληλη στιγμή που δεν θα πληγεί η Αριστερά, και πολλοί δεν θα αισθανθούν τότε καλά.
2. Το ότι τα αναγνώρισε, δεν νομίζω ότι είναι αξιοκατάκριτο. Μακάρι να το έκαναν όλοι οι πολιτικοί μας.
3.Να μην εμπλακούμε σε μία αρτέρμονα συζήτηση, παραθέτω μιά σοβαρή ανάλυση-ερμηνεία των τότε γεγονότων της "ΕΠΟΧΗΣ"
http://syrizaeydap.wordpress.com/2009/09/13/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF/
4. Θα συνεχίσουμε το διάλογο στους ΔΡΟΜΟΥΣ. Και το εννοώ.