Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΟΣΕ και ΜΕΤΡΟ


Μετρό


Κανονικά θα εκτελούνται το Σαββατοκύριακο τα δρομολόγια του μετρό καθώς οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα, παρ΄ ότι η διοίκηση της ΑΜΕΛ (Εταιρεία Λειτουργίας της Αττικό Μετρό), προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα και το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στην Αττικό Μετρό διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση των συμβάσεων 285 συναδέλφων τους, οι οποίοι προσελήφθησαν πριν από τις εκλογές και οι συμβάσεις τους κρίθηκαν παράνομες από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.


 ΟΣΕ

Μπαράζ κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, όπως εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.....
Στις 22, 23 και 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν δίωρες στάσεις εργασίας (7.00-9.00, 15.00-17.00, 22.00-24.00). Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου, με 48ωρη απεργία. Δηλαδή η ομοσπονδία θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ στις 29 Ιουνίου και θα επαναλάβει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και την επόμενη ημέρα, στις 30 Ιουνίου.

«Δεν θα παραδώσουμε τον ΟΣΕ» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και καλεί όλους τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: