Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Κάτω από το 1% το κόμμα της Ντόρας...


Τη σύσταση ενός φιλελεύθερων αποχρώσεων forum (Φόρουμ για την Ελλάδα), το οποίο εκτιμάται και αναμένεται ότι θα λειτουργήσει ως προπομπός κομματικού σχηματισμού, ανακοίνωσε διαδικτυακώς η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θέλω να εγκαινιάσουμε μια καινούρια σχέση, αμφίδρομη, αντισυμβατική. Μια σχέση ελεύθερη, μια σχέση διαλόγου» σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη διευκρινίζοντας ότι το «φόρουμ για την Ελλάδα» δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά αποτελεί κίνηση «θετικού πολιτικού ακτιβισμού» για την αλλαγή του σημερινού τοπίου.

Αναφερόμενη στην τρέχουσα οικονομική και πολιτική συγκυρία η κυρία Μπακογιάννη σημειώνει πως.....
«δύο μήνες μετά την ψήφιση του πακέτου η Ελλάδα πορεύεται δίχως ξεκάθαρο προσανατολισμό, χωρίς προοπτική» και τονίζει ότι «η αγωνία για το αύριο παραλύει τους πολίτες».

«Η κυβέρνηση βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις. Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες αλλαγές. Η πλειοψηφία των υπουργών ταλαντεύεται μεταξύ της αναποτελεσματικότητας και της άρνησης της πραγματικότητας. Ο κρατικός μηχανισμός είναι ημιπαράλυτος, χωρίς κατεύθυνση. Τα αναγκαία μέτρα προχωρούν εικονικά» λέει χαρακτηριστικά.

Στο μήνυμά της η κυρία Μπακογιάννη στρέφεται επίσης κατά της ΝΔ που όπως λέει «επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει πολιτικό όφελος». «Αντί να λειτουργήσει ως σοβαρή αντιπολίτευση καταφεύγει σε αφελή συνθηματολογία και στον λαϊκισμό» σημειώνει η ίδια τονίζοντας ότι επαναλαμβάνεται η λογική του «ώριμου φρούτου» και επαναλαμβάνονται «πρακτικές που οδήγησαν το πολιτικό σύστημα στη σημερινή απαξία του».

«Η ΝΔ προβάλλει το μπαμπούλα του μνημονίου. Υπόσχεται με μαγικό τρόπο να μας απαλλάξει από αυτό. Το μονό που δεν λέει είναι τι θα γινόταν αν δεν καταφεύγαμε στον μηχανισμό στήριξης υπογραμμίζει.

Αναφερόμενη στα κόμματα της αριστεράς έκανε λόγο για «πολιτικές ξεπερασμένες» που επιδρούν «καταστροφικά σε κάθε πιθανή δυνατότητα ανάκαμψης πολλών κλάδων της οικονομίας».

«Τα κόμματα της Αριστεράς εχοντας εξασφαλίσει μια ιδιότυπη χρόνια πολιτική ασυλία βρίσκονται σε υπαρξιακή κρίση, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και των ευθυνών τους» σημειώνει.

Κλείνοντας την παρουσίαση του φόρουμ η κυρία Μπακογιάννη, απευθυνόμενη στους πολίτες, τονίζει ότι έχει επίγνωση των φορτίσεων που προκαλεί η διαδρομή της και των συνειρμών που δημιουργούνται. Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι αισθάνεται χρέος της να μην μείνει αμέτοχη.

Τα πρώτα μέλη του FORUM

1. Αναστασόπουλος Γιώργος
2. Ανδρουλάκης Γιάννης
3. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος
4. Αποστολίδου Μαίρη
5. Αρσένος Γιώργος
6. Βαγγελάτος Γιάννης
7. Βησσαράκη Όλγα
8. Γαζής Μιχάλης
9. Γκίβαλος Λεωνίδας
10. Δημητριάδης Κώστας
11. Δημητρίου Αλέξης
12. Διασάκος Θόδωρος
13. Δρακούλης Δημήτρης
14. Δρες Δημήτρης
15. Καλαντζή Ευσταθία
16. Καραγιάννης Μάνος
17. Καρβέλης Θάνος
18. Κατσακούλας Γιάννης
19. Κλοκώνη Ιλεάνα
20. Κολοκυθά Όλγα
21. Κριαράς Γιάννης
22. Λαλαγιάννη Βασιλικλη
23. Λεοντάρη Βασιλική
24. Μαλλέρου Νάνσυ
25. Μαρκάκος Γιώργος
26. Μουμούρης Κωνσταντίνος
27. Μπαλαφούτης Χρήστος
28. Μουντράκης Ανδρέας
29. Νέστορας Φώτης
30. Ξαρχά Αναστασία
31. Οικονόμου Γιάννης
32. Παγώνης Νίκος
33. Πανταζόπουλος Άρης
34. Παππάς Ελπιδοφόρος
35. Παπαχρήστου Φώτης
36. Πατσέας Κωνσταντίνος
37. Περτσίνη Κορίνα
38. Ράλλη Φρόσω
39. Σαχπατσίδου Κάτια
40. Σιαφαρίκα Αθηνά
41. Σίσκος Απόστολος
42. Σουγιουτζόγλου Στέργιος
43. Στάυρου Γιάννης
44. Τόγια - Αλεξάνδρα - Σοφία
45. Τραγάκη Αλεξάνδρα
46. Τσιατσιάκα - Τρίκαρδου Εμυ
47. Τρυφωνόπουλος Δημήτρης
48. Υφαντής Κώστας
49. Φρυδάς Νίκος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα μικρομεσαία στελέχη ειχειρήσεων και μερικά ακόμη ρετάλια κάθε είδους και μορφής, θα "προβληματίζεται" στον όμιλό της η Θοδώρα. Πάντως, κομμώτρια και σοφατζή δεν είδα μέσα στη λίστα.
Με αυτούς σκοπεύει να φτιάξει κόμμα η Θοδώρα;
Αϊ, άϊ, μανούλα μου, σφίξανε και οι ζέστες!
Εκείνο τον έρμο τον πατέρα της δεν τον λυπάται που τον ξεφτιλίζει η "νέα γελάδα";