Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Τι απαντούν οι απολυμένοι του Κτηματολογίου.

Αγαπητοί κύριοι,

Αναφερόμαστε στην υπόθεση των προσλήψεων του Κτηματολογίου που απασχόλησε το αποκαλυπτικό δελτίο του Extra 3, δυο εβδομάδες πριν, με την παρουσία του πρώην προέδρου της Κτηματολόγιο Α.Ε..
Αρχικά επιθυμούμε να σας εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τις αποκαλύψεις που φέρνετε στο φώς της δημοσιότητας γιατί όπως αποδεικνύεται είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο ελέγχου της αυθαιρεσίας.
Συγκεκριμένα στο κουβάρι της υπόθεσης των προσλήψεων – απολύσεων του Κτηματολογίου που ξετυλίγετε, επιθυμούμε να μείνετε και στα σημεία που αφορούν σε ορισμένους αφανείς «κωπηλάτες» οι οποίοι χρησιμοποιούνται από εκείνους που έχουν την εξουσία και στη συνέχεια απλώς λύνεται η σύμβαση εργασίας τους χωρίς καμία αναστολή.
Στην εν λόγω εκπομπή.....
του Extra 3 ο πρώην πρόεδρος της Κτηματολόγιο Α.Ε. ανέφερε το κατεπείγον των προσλήψεων με σύμβαση αορίστου χρόνου προσπαθώντας με έκδηλη αγωνία να αμυνθεί των επιλογών της Διοικήσεως του. Τι θα είχε να μας απαντήσει όμως ο κ. Πρόεδρος εάν του λέγαμε ότι κατά τη διάρκεια των προσλήψεων –στις οποίες αναφερθήκατε με κρίσιμες λεπτομέρειες στην ίδια εκπομπή- απασχολούνταν εντός της εταιρείας και σε διάφορες θέσεις, εξειδικευμένοι επιστήμονες που υπηρετούσαν με σχέση εργασίας σύμβασης ορισμένου χρόνου, αλλά σε μια εργασία που δημιουργούσε υποχρέωση πλήρους απασχόλησης; Ορισμένοι δε από αυτούς τους επιστήμονες είχαν απρόσκοπτη συνέχεια συμβάσεων ορισμένου χρόνου έως και τρία έτη. Οι επιστήμονες αυτοί συγκέντρωσαν εμπειρία ικανή για παροχή έργου υψηλού επιπέδου, το οποίο επιμελώς και σκοπίμως υποβιβάστηκε ή αγνοήθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα οικία πρόσωπα στα οποία αναφερθήκατε.
Περαιτέρω εμείς σήμερα, που καλύπταμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Κτηματολογίου Α.Ε., είμαστε απολυμένοι ενώ άλλοι συμβασιούχοι έργου έχουν καταρτίσει αυθαιρέτως σύμβαση αορίστου χρόνου και άλλοι νεοπροσληφθέντες κατάρτισαν σύμβαση αορίστου χρόνου χωρίς να ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!! Κάποιοι από εμάς εκπαιδεύσαμε τους ανωτέρω νεοπροσληφθέντες για να καλύψουν τις ανάγκες των θέσεων που εμείς καλύπταμε στο ακέραιο μέχρι και την απόλυση μας, αφού είχαμε αποκτήσει τη γνώση και την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, αλλά δεν είχαμε το μεγάλο πτυχίο της συγγενείας με άτομα που ασκούσαν εξουσία.
Η πρόθεσή μας δεν είναι να προσβάλουμε τα συμφέροντα άλλων εργαζομένων αλλά παρακολουθώντας παθητικά τις εξελίξεις σ’ ένα θέμα που μας αφορά άμεσα, συντελούμε ουσιαστικά στην συγκάλυψη παρανομιών που είναι μάλιστα εναντίων των επαγγελματικών μας συμφερόντων. Ορισμένοι από τους εργαζομένους στην πρόσληψη των οποίων αναγκαστικά έμμεσα αναφερόμαστε είναι σαφώς ικανοί επιστήμονες και σε καμία περίπτωση δεν φέρουν ευθύνη στη δική μας υπόθεση, αλλά είναι και αυτοί συντελεστές –έστω και παθητικοί- στο γεγονός στο οποίο αναφερόμαστε.
Ευχαριστούμε που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε την επιστολή μας τουλάχιστον είμαστε παιδιά φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών και αποζητούσαμε απλώς λίγα ίχνη ίσης μεταχείρισης, όπως ορίζει το Ελληνικό Εργατικό Δίκαιο, πρεσβεύει ο συνήγορος του πολίτη, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: