Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Νέο πακέτο μέτρων από τον Όλι Ρεν

Με εναλλακτικό πακέτο έκτακτων μέτρων για τη διόρθωση τυχόν αποκλίσεων στον προϋπολογισμό ανά χείρας έρχεται στην Αθήνα στο τέλος Ιουλίου ο αρμόδιος για τα οικονομικά Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν. Σκοπός της επίσκεψης του Κοινοτικού επιτρόπου είναι να ελέγξει την πρόοδο στην υλοποίηση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί στο Μνημόνιο και να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση το ακριβές περιεχόμενο και την έκταση των πρόσθετων μέτρων που θα χρειαστεί να ληφθούν για να καλυφθεί η διαφαινόμενη «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Βρυξέλλες, η απόκλιση στο δημοσιονομικό έλλειμμα ενδέχεται να ξεπεράσει τα...
3 δισ. ευρώ λόγω της υστέρησης στα φορολογικά έσοδα, αλλά και των δαπανών και γι' αυτό οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες έχουν επεξεργασθεί νέο πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες περικοπές ή και ολοσχερή κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων και αδείας, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και τα τσιγάρα, μετατάξεις προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: