Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η κατάθεση Ζορμπά στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τα ομόλογα

Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Τρίτη 20 Ιουλίου 2010 και ώρα 11.14 συνεδρίασε στην Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150) του Μεγάρου της Βουλής η Εξεταστική Επιτροπή για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. Κωνσταντίνου Ρόβλια, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρα.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ. Αγάτσα Αριάδνη, Αντωνακόπουλος, Οικονόμου Αθανάσιος, Παναρίτη Έλενα, Παπαχρήστος Ευάγγελος, Πρωτόπαπας Χρήστος, Τιμοσίδης Μιχάλης, Τσαούση Ελένη, Χάιδος Χρήστος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Νικολόπουλος Νικόλαος, Παυλόπουλος Προκόπης, Τσουμάνη-Σπέντζα Ευγενία, Νικολαΐδου Βέρα, Πολατίδης Ηλίας, Μουλόπουλος Βασίλειος, Τσούκαλης Νικόλαος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Να σας ενημερώσω ότι ήρθε ένα φάκελος από την Τράπεζα της Ελλάδας από τον οποίο είχαμε ζητήσει στοιχεία. Ένα αντίγραφο θα μοιραστεί ανά κόμμα και στους ανεξάρτητους.
Δεύτερον, με πληροφορούν τώρα ότι είναι αδύνατον να συνεδριάσουμε αύριο και μεθαύριο λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Στενογραφική Υπηρεσία δεν μπορεί να μας καλύψει. Και ερωτώ αν θέλετε να συνεδριάσουμε Παρασκευή πρωί.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: ¨Όχι, παμψηφεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Μένουμε πίσω βέβαια. Άρα, θα συνεδριάσουμε Δευτέρα απόγευμα.

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Τι ώρα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Δεν μπορώ να σας το πω τώρα. Πρέπει να γίνει μια συνεννόηση με τις υπηρεσίες.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Οι στενογράφοι γιατί δεν μπορούν;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Δεν επαρκεί ο αριθμός τους. Έχει πολλές εμβόλιμες συνεδριάσεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Να κάνουμε ένα πρόγραμμα από τώρα μέχρι τη μέρα που κλείνει η Βουλή;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Προσπαθούμε να το κάνουμε αλλά αυτή η ενημέρωση μας ήρθε μόλις τώρα. Την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσουμε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, εάν η Βουλή μπορεί να μας καλύψει. Και παρακαλώ πολύ να ενημερώσετε από τώρα ότι η Επιτροπή μας αποφάσισε την άλλη εβδομάδα να συνεδριάσει Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, το πρόγραμμα των Βουλευτών είναι πάρα πολύ φορτωμένο. Ειλικρινά σας λέω ΄τοι το μόνο τετραήμερο που έχω βρει να κάνω διακοπές είναι αυτό το τετραήμερο που μας έρχεται. Δεν μπορεί να ανασκευάζεται και αυτό γιατί δεν υπάρχει προσωπικό στενογράφων. Δεν ξέρω ποιες άλλες προτεραιότητες υπάρχουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Έχει πολλές εμβόλιμες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Γι’ αυτό αδυνατούν να μας καλύψουν.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εν πάση περιπτώσει, ο στενογράφος μπορεί να κάνει το πρόγραμμά του.......
…η συνέχεια στο Oniline Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: