Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα

Παραμένουν οι διάσπαρτες εστίες της πυρκαγιάς που εκτείνεται σε μεγάλο μήκος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο από χαράδρα στο Μικροχώρι και αναζωπυρώνεται με κατεύθυνση τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι.
Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολιγιώργα, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Βαρνάβα - Καπανδριτίου.
Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη πυροσβεστών, οχημάτων και αεροσκαφών.
Σε διακοπές ρεύματος προληπτικά προχωρά η ΔΕΗ σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, για λόγους ασφαλείας. Πάντως, ο υπεύθυνος Τύπου της ΔΕΗ δήλωσε ότι τα συνεργεία της έχουν αποκαταστήσει ζημίες στο Λαύριο, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός......
της ταυτόχρονης ανάφλεξης σε τουλάχιστον τρία μέτωπα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής, κ. Γεροκώστας. Για εμπρησμό κάνουν λόγο κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο και στο όρος Πάρνωνα στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε έκταση μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Βαρνάβα - Καπανδριτίου.

Φωτιά στον Μαραθώνα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 5:30 το απόγευμα η πυρκαγιά στην θέση Πούντα Ζέζα στο Λαύριο. Ωστόσο, παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Φωτιά στην Ανάβυσσο

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα και στην περιοχή ΚΤΕΟ στην Ανάβυσσο. Επί τόπου βρίσκονται περίπου 30 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά στα όρια Λακωνίας-Μεσσηνίας

Πυρκαγιά σε εξέλιξη και στα όρια των νομών Λακωνίας - Μεσσηνίας στον Αγιο Νίκωνα Μάνης.

Η πυρκαγιά καίει αγροτική και δασική έκταση και σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αρεόπολη και την Καλαμάτα, ενώ δύο αεροσκάφη Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης επιχειρούν από αέρος.

Πυρκαγιά στην Εύβοια

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε περιοχή του όρου Δίρφυ στην Εύβοια χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: