Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο σοσιαλισμός απέτυχε


Η γενιά του πολυτεχνείου έχει γίνει πλέον το τοπικό παράρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα , ζεί στα βόρεια προάστεια της ΑΘήνας σε πολυτελής κατοικίες και φοράει ρούχα από κασμίρι Μεγάλης Βρετανίας! Ενώ ήταν σταθερά και φανατισμένα εχθροί του νεοφιλελευθερισμού και υπέρμαχοι του αντιαμερικανισμού , σήμερα είναι αυτοί που στηρίζουν και ψηφίζουν στην βουλή ακροφιλελεύθερες πολιτικές σκύβοντας το κεφάλι στους υπερατλαντικούς "φίλους" μας! παραδέχονται έμεσα οτι η στροφή τους αυτοί οφείλετε στην αποτυχία της ιδεολογίας που πρέσβευαν μέχρι τις 4/10/2009! Αυτοί λένε οτι αποκλίνουν αναγκαστικά απο τις αρχές τους για το καλο της πατρίδας μας...αλλα πλέον δεν τους πιστεύει ΚΑΝΕΝΑΣ!
Η εφαρμογή στην πράξη όλων όσων πολεμούσαν μεχρι χθές δεν είναι τίποτε άλλο εκτός απο την παραδοχή οτι ο σοσιαλισμός απέτυχε ΚΑΙ στην Ελλάδα και οτι το σύστημα πασοκ με την υπερβολική διόγκοση του δημόσιου τομέα (κομματικός στρατός - ψηφοθυρία) οδήγησε την πατρίδα μας στο τέλμα και με τους κυβερνητικούς χειρισμούς (ανεπάρκια χειρισμών λέω εγώ) φτάσαμε εσκεμένα στην αγγαλιά του ΔΝΤ.
Εχουν ψηφίσει μέτρα τα οποία είναι στην πράξη μη οφέλιμα για το κράτος και το μόνο που θα πετύχουν με αυτές τις επιλογές τους είναι να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή να εξαφανίσουν την μεσαία τάξη να ρίξουν το βιοτικό επίπεδο και να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα (ελεύθεροι επαγγελματίες) εναντίον της άλλης (δημόσιοι υπάλληλοι).
Στην κυβέρνηση είναι αντιλιπτό οτι δεν σκέφτονται πλέον ανθρώπινα ,κοινωνικά και αναπτυξιακά λειτουργούν με μια ανεξήγητη λογιστική διάθεση που οδηγεί στον πάτο ενός βερελιού, ενός βαρελιού που δεν γνωρίζουμε ακόμη το πόσο βαθύ είναι τελικά αυτό το βαρέλι.

Υ.Γ με την πολιτική στροφή του ΓΑΠ σε νεοφιλελεύθερη πορεία το ΠΑ.ΣΟ.Κ πρέπει να γίνει Π.Α.ΣΟ.Κ=Πανελλήνιο Αντί Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Χρυσοβέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια: