Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Την αλήθεια για τον σιδηρόδρομο την λένε οι εργαζόμενοι και όχι οι ξεπουλημένοι του ΔΝΤ



Από το Antinews.gr

Η κυβέρνηση αφού απαξίωσε τον ΟΣΕ, τον προορίζει για ξεπούλημα σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, αδιαφορώντας ότι ο σιδηρόδρομος και η ακίνητη περιουσία του, που είναι τεράστια, ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Φυσικά, πρώτα η κυβέρνηση φρόντισε να απαξιώσει τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους σ αυτόν, στα μάτια και στη συνείδηση των πολιτών, χρησιμοποιώντας τα κατευθυνόμενα και απόλυτα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική της.
Δημοσιεύουμε το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ,που εδώ και λίγες μέρες μοιράζεται από το προσωπικό του ΟΣΕ στους επιβάτες.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η δημόσια επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών στις πρωτεύουσες όλων των ευρωπαϊκών χωρών είναι απαράβατος κανόνας. Παντού οι αστικές συγκοινωνίες έχουν ελλείμματα επειδή επιτελούν κοινωνική υπηρεσία. Χρησιμοποιούνται από τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα και γι’ αυτό επιδοτούνται από το κράτος. Το κόμιστρο πρέπει να είναι χαμηλό και η συχνότητα των δρομολογίων ανεκτή. Φυσικά και υπάρχουν στον ΟΑΣΑ πάμπολλα κακά που πρέπει να διορθωθούν. «Τσαμπουκάδες» όμως όπως αυτοί του Γ. Παπακωνσταντίνου με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των οδηγών και απειλές ότι από το φθινόπωρο δεν θα πληρώνονται καθόλου ίσως προκαλέσουν συγκρούσεις αντί για υποταγή των εργαζομένων.