Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Ευθεία επίθεση Πάγκαλου στο ΚΚΕ

Ο Γραφικός κος Θ.Πάγκαλος ξανακτύπησε.
Θαυμάστε λόγω και κρίνεται τον νο2 παράγοντα της κυβέρνησης του Διεθνούς Νομισμαστικού Ταμείου.
Κε Πάγκαλε έχετε το θράσος να βγαίνετε και να μιλάτε εσείς;

Η τακτική της πάσης θυσίας σύγκρουσης και της αμφισβήτησης του Συντάγματος από το ΚΚΕ μπορούν να οδηγήσουν σε θύματα, υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφήνοντας γενικότερα αιχμές για τα κόμματα της αριστεράς εκτιμώντας ότι ΚΚΕ και Συνασπισμός βαίνουν προς εξαφάνιση. Αναφερόμενος στην ψήφιση του Ασφαλιστικού τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης θα το ψηφίσουν, σε διαφορετική περίπτωση έθεσε ευθέως ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega,ο Θ. Πάγκαλος επανέλαβε έπειτα από ερώτηση των δημοσιογράφων του Mega την πεποίθησή του, την οποία εκφράζει και σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι....
"το ΚΚΕ θέλει ένα νεκρό".

"Το είπα εσκεμμένα" δήλωσε ο κ. Πάγκαλος λέγοντας ότι η τακτική της πάσης θυσίας σύγκρουσης του ΚΚΕ και της Αλέκας Παπαρήγα και της αμφισβήτησης του Συντάγματος μπορούν να οδηγήσουν σε θύματα.

"Υπάρχουν ήδη 4 νεκροί και εννοώ τον Βασιλάκη τον υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη και τα θύματα της Marfin, μόνο που αυτά τα θύματα δεν ήταν από την πλευρά που ήθελε το ΚΚΕ" είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

"Η φιλοσοφία και η ιδεολογίας της βίας, της αυθαιρεσίας και του ταξικού μίσους είναι ενιαία, ξεκινά από την Παπαρήγα και καταλήγει στην γειτονιά" πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η εξωφρενική αντίδραση προς τα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης δεν γίνεται δεκτή από τον ελληνικό λαό και προέβλεψε ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και ο Συνασπισμός βαίνουν προς εξαφάνιση.

"Τα κόμματα αυτά δεν εκφράζουν το σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού" είπε.

Αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της ψήφισης του Ασφαλιστικού και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μη ψήφισής του από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ,ο κ. Πάγκαλος απάντησε ότι:"Είναι απαραίτητο να σωθεί η χώρα και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που κάποιοι δεν το ψηφίσουν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Επίσης σχολίασε ότι το κράτος δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς αυτή την πολιτική και όποιος δεν το ψηφίσει δεν μπορεί να ανήκει στην κομματική παράταξη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που έξι ή επτά άτομα δεν ψηφίσουν το Ασφαλιστικό, απάντησε: "Τότε θα πάμε σε εκλογές και ας εκφράσει ο καθένας τα επιχειρήματά του ο λαός θα κρίνει".

Αναφερόμενος στην απόπειρα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι αυτή συναντά πολλές δυσκολίες και εξέφρασε την αμφιβολία του για τον εάν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

"Υπάρχει χάος, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται χωρίς να είναι κανονικοί υπάλληλοι, άλλοι με δουλεύουν με ψευδώνυμα και άλλοι είναι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί σε περισσότερες από μια θέσει" είπε και πρόσθεσε ότι όλο αυτό το χάος και η πελατειακή σχέση με το δημόσιο κατέστρεψαν τη χώρα.

"Όλοι μας έχουμε ευθύνες αλλά εμείς κάναμε ΑΣΕΠ και η Ν.Δ σχεδόν τον κατάργησε" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. "Η Ν.Δ υποστήριζε, υποστηρίζει και ενισχύει τρομερά σκάνδαλα που έγιναν σε διορισμούς", ανέφερε ο κ. Πάγκαλος φέρνοντας για παράδειγμα τις προσλήψεις που έγιναν όπως είπε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου από τη Νέα Δημοκρατία στην "Αγρογή".

Έκανε λόγο για 269 προσλήψεις ειδικοτήτων ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων με ανθρώπους των οποίων οι ειδικότητες ήταν άσχετες με το αντικείμενο, όπως για παράδειγμα μακιγιέρ, γυμναστές, ιδιοκτήτες μπαρ.

Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος είπε ότι όλοι οι διορισμένοι ήταν συγγενείς ή φίλοι υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ Διάβασε δε και λίστα με τα ονόματα των προσληφθέντων συσχετίζοντας του με τους κ. Μαρκογιαννάκη, Χατζηγάκη,Στυλιανίδη, Κιλτίδη.

"Είναι αδίστακτοι, εάν έρθουν στην εξουσία θα κάνουν πάλι τα ίδια" είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: