Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Αυτοί που έλεγαν... άλλα λένε τώρα. Γιατί;

Πολύ μου αρέσει η μεταστροφή των ΠΑΣΟΚων στις πεποιθήσεις τους. Με μόνο μάλιστα κριτήριο τον σωτήρα τους, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον μεγάλο ποδηλάτη.

Όταν η Νέα Δημοκρατία ήθελε να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό γινόταν της τρελής. Φώναζαν τα κομματικά τους στελέχη και οι συνδικαλιστές τους ότι η δεξιά θέλει να τους πεθάνει στην δουλειά. Η παραμικρή υπόνοια για αύξηση ορίων ηλικίας ή αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης προκαλούσε εξεγέρσεις υποκινούμενες μέχρι και από τον ίδιο τον σημερινό "πρωθυπουργό".
Βέβαια τους λέγαμε από τότε που ολοκλήρωσε την καταστροφή ο Παπανδρέου, δηλαδή από το 1989, ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε βίαιες προσαρμογές. Τίποτα αυτοί. Δεν άκουγαν. Δεν ήθελαν να ακούσουν τα ΠΑΣΟΚια.

Σήμερα λοιπόν, αφού κατάλαβαν.... την μαλακία τους, γιατί για μαλακία πρόκειται αφού θα παιδέψει τα τέκνα μας, προχωρούν σε βίαιες προσαρμογές. Και προσέξτε... φταίει η δεξιά πάλι που δεν έσωσε την χώρα από τους... ίδιους!!! Σε αυτό βέβαια έχουν ένα δίκιο. Θα έπρεπε να τους είχαμε πάρει με τις κλωτσιές. Να τους είχαμε χώσει φυλακή όλους όσους χρόνια έκλεβαν και μοίραζαν στους ψηφοφόρους τους τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Δεν το κάναμε. Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Αλλά διαφέρουν οι ηθικές ευθύνες από τις πραγματικές εγκληματικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια έκλεβε αποδεδειγμένα.

Σήμερα λοιπόν που τα ΠΑΣΟΚια μου ζητάνε να συναινέσω στην βίαιη προσαρμογή αρνούμαι για δύο βασικούς λόγους:

Πρώτα, γιατί δεν είμαι συνένοχός τους. Τους τα έλεγα και δεν άκουγαν. Όχι μόνο αρνούμαι, αλλά για να καταλάβουν και το τι έκαναν θα τους βρίζω αισχρά μέχρι να ζητήσουν συγνώμη και να πουν ότι είχαμε δίκιο. Αυτό σημαίνει ότι θα ευχαριστηθώ μπινελίκι βέβαια, γιατί είναι τόσο ζώα που πιστεύουν ότι τους λέει το καθυστερημένο που τους επέβαλαν, τα ΜΜΕξαπάτησης και τα οικονομικά συμφέροντα, για πρωθυπουργό.

Δεύτερος λόγος που αρνούμαι, και σημαντικότερος είναι ότι κάνουν λάθος τις αλλαγές. Δεν λέω ότι δεν θα είναι σκληρές, αλλά οι πολύ σκληρές δεν είναι αποδοτικές. Η αύξηση το ΦΠΑ π.χ. το μόνο που κάνει είναι να μειώνει τρομερά την κατανάλωση. Το ίδιο και τα κίνητρα για απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, καθώς αυξάνουν την ανεργία, μειώνουν τα έσοδα επιχειρήσεων και φυσικά του κράτους... και γενικά έχουν οδηγήσει σε φαύλο κύκλο. Αντί να αποδίδουν οδηγούν σε σκληρότερα μέτρα για αναπλήρωση των χαμένων εσόδων από αυτούς που αντέχουν ακόμα... Ε δεν θα αντέχουν για πολύ!!!

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει λαϊκίστικο κόμμα που χρησιμοποιεί τις διαρροές στα ΜΜΕ για να επιβάλει την γνώμη του. Παρουσιάζει λαγούς και μετά εμφανίζει από μηχανής θεούς για να διορθώσουν μια κατάσταση που ήταν μόνο φήμη. Και όμως. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ το χάφτει κάθε φορά. Είναι τόσο ηλίθιοι, τόσο κοντόφθαλμοι ή απλά φανατικοί; Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

Για το κομματόσκυλο το κόμμα τον ταΐζει, οπότε το κόμμα έχει πάντα δίκιο. Δεν έχει καμία σημασία τι και πως. Έτσι είναι αφού το λέει το κόμμα. Αυτός έχει τον υψηλό μισθό του για τις υπηρεσίες που παρέχει, το εξοχικό του και τα έξτρα του; Μια χαρά.... έχει και 2-3 αυτοκίνητα έξτρα για την οικογένεια και πηδάει και καμιά μικρούλα. Όλα καλά...

Για τον οργανωμένο οπαδό (στυλ Κρόγια), το μόνο που του έχει μείνει είναι η αξιοπρέπειά του. Δεν θέλει να την χάσει παραδεχόμενος πόσο λάθος έχει και ψάχνει να βρει μικρές αχτίδες ελπίδας στα έργα του κόμματός του. Και επειδή ούτε το ΠΑΣΟΚ τα κάνει όλα άσχημα, ότι βρίσκει το κάνει σημαία. Άσχετα αν είναι πολύ λίγο για να καλύψει τα άσχημα. Ο άνθρωπος αυτός μάλιστα έχει νοημοσύνη άνω του μετρίου και για αυτό το λόγο έχει και κάποια ισχνά έστω (εκ των πραγμάτων) επιχειρήματα. Ελπίζει ακόμα και θα ελπίζει μέχρι να χάσει την δουλειά του ή μέχρι να φύγει ο αρχηγός  από την εξουσία, οπότε και τα ίδια έργα θα είναι μισητά αν γίνονται από άλλο κόμμα.

Για τον τελευταίο τώρα τροχό της αμάξης, τον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ που ούτε βολεμένος είναι, ούτε έχει επενδύσει στην ιδεολογία του κόμματος, υπάρχει μόνο μια απογοήτευση και η "παρηγοριά" ότι ο αρχηγός αναγκάστηκε να κάνει αυτά που κάνει γιατί η κακιά δεξιά κατέστρεψε τον τόπο σε 5 χρόνια. Είναι ο ίδιος χαμηλής νοημοσύνης ψηφοφόρος που πίστεψε τον Ανδρέα για να διοριστούν τα παιδιά του (το παιδί του οποίου σήμερα πετσοκόβει τους μισθούς τους), είναι ο ίδιος που πίστεψε τον Σημίτη ενώ το δεξί και αριστερό χέρι του έβαζαν χέρι στα λεφτά της Siemens (είτε για ίδιο όφελος είτε για το κόμμα). Δεν έχει καταλάβει ότι η δική του ψήφος και η αδιαλλαξία αυτών που ψήφιζε οδήγησαν την χώρα εδώ. Ούτε και πρόκειται να το καταλάβει εύκολα. 
 
Vaspersview

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

15-2-2008.

Κωστας Καραμανλής, προς Γιώργο Παπανδρέου:

Εάν κυβερνούσατε ποτέ,θα οδηγούσατε σε πολύ λίγους μήνες τον τόπο στο πλήρες αδιέξοδο,στο οποίο,όχι μόνο αυξήσεις δεν θα υπάρχουν,αλλά (θα υπάρχει) και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων.

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_7827.html#ixzz0sYDkJZjB

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ ΌΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ;

ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, OTI ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ;