Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Διπλές κάλπες τον Νοέμβριο;

"Ξάφνιασε" το Μαξίμου ο Χ.Καστανίδης

Λίγες μόλις ώρες μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και την προσπέλαση του δυσκολότερου σκοπέλου για την κυβέρνηση, μια δήλωση του Χάρη Καστανίδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 9.89 ξάφνιασε το Μαξίμου, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας έθεσε θέμα διπλής κάλπης τον Νοέμβριο.
Ο κ.Καστανίδης, μεταξύ άλλων, είπε: "Ή μια γεναία κυβέρνηση, όπως αυτή, θα σώσει τη χώρα, αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια, ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης".
Ο κ.Καστανίδης, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δήλωσή του αυτή, που σαφώς άφηνε περιθώρια για ερμηνείες περί διπλής κάλπης, δέχτηκε το τηλεφώνημα του Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος του ζήτησε.....
να αποσαφηνίσει τί ακριβώς εννοούσε και ποιο το νόημα της δήλωσής του. Ο κ.Καστανίδης είπε ότι, θέλοντας να τονίσει το πρώτο κομμάτι της δήλωσής του ότι η κυβέρνηση αυτή θα σώσει τη χώρα, συμπλήρωσε τα περί νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι ο ίδιος δεν θέτει θέμα πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα πληροφορίες φέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην κρύβει την έκπληξή του απέναντι στη δήλωση αυτή, καθώς ο ίδιος, μια εβδομάδα πριν, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα για πρόωρες εκλογές, ενώ είναι γνωστό ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι η τρόικα και οι δανειστές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παρ' όλα αυτά, στην ίδια συνέντευξη, ο κ.Καστανίδης έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία, συμπληρώνοντας ότι καμμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν θα λάμβανε αν δεν ήταν απόλυτα ανάγκη.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σημειώνει πάντως ότι ο κ.Καστανίδης, με τη δήλωσή του περί "ανάγκης δημοκρατικής νομιμοποίησης" είναι ξεκάθαρο ότι υπαινίσσεται πρόωρες εκλογές. "Τώρα, πλέον, είναι η σειρά του Πρωθυπουργού να μας απαντήσει υπεύθυνα, αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει (και πότε?) αυτό που υπονοεί ο Υπουργός του" λέει ο κ.Παναγιωτόπουλος.

 Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: