Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δολοφονίες blogger...

O Μαγκόμεντ Γεβλόγεφ ήταν ιδιοκτήτης του δημοφιλούς σάιτ www. ingushetiya.ru που ασκούσε κριτική στην κυβερνητική πολιτική στην Ινγκουσετία, μια από τις Ομόσπονδες Δημοκρατίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δολοφονήθηκε στις 31 Αυγούστου 2008 και ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Γεβλόγεφ σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ, ο θάνατός του ήταν δολοφονία.
Ο κινέζος μπλόγκερ Γουέι Γουέν Χούα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από κρατικούς αξιωματούχους επειδή προσπαθούσε να φωτογραφήσει τη σύγκρουσή τους με χωρικούς στην πόλη Τιανανμέν της Κίνας, τον Ιανουάριο του 2008. Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, «υπήρξε ο πρώτος πολίτης-δημοσιογράφος στην Κίναπου έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να καταγράψει γεγονότα».

Τον Μάιο του 2005 στη Νέα Υόρκη.....
ο κινέζος φοιτητής Σιμόν Εντζι βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του μαζί με την αδελφή του. Η Αστυνομία θα εντοπίσει τον δολοφόνο από την καταχώριση που υπήρχε στο ιστολόγιο του θύματος, όπου ενημέρωνε την αδελφή του για την παρουσία του δολοφόνου- πρώην φίλου τηςστον χώρο.

Πληροφορίες από το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: