Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Η φωτιά είναι υπόγεια και δεν θα μπορέσετε να τη σβήσετε...

Αυτά ήταν τα λόγια ενός από τους ηγέτες της εξέγερσης του Σικάγου, τον Μάη του 1886, ενώπιον των δικαστών που τον έστειλαν μαζί με τους συντρόφους του στην αγχόνη.

Ο Αύγουστος Σπάις, επιβεβαιώθηκε περίτρανα.

Αυτοί που επιδιώκουν διά πυρός και σιδήρου να γυρίσουν την ζωή του εργάτη δυο αιώνες πίσω, αυτοί που αποφάσισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε πειραματικό εργαστήριο για την εφαρμογή της πιο στυγνής πολιτικής του κεφαλαίου, ας το έχουν υπόψη τους.

«Κύριοι δικαστές,

Αν σκέπτεστε σοβαρά ότι με τις κρεμάλες μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα, που εξωθεί εκατομμύρια γονατισμένων από την καταπίεση εργατών προς την εξέγερση, είστε, μα την αλήθεια, "πτωχοί τω πνεύματι".

Σε παρόμοια περίπτωση θα μας κρεμάσετε με το δίκιο σας. Επειτα, αυτό είναι το καλύτερο που έχετε να κάμετε. Κρεμάστε μας! Μα να περιμένετε το τέλος. Εάν δεν το βλέπετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, από όλες τις μεριές σας, θεριεύει μια φωτιά. Το έδαφος σαλεύει κάτω από τα πόδια σας. Βαδίζετε, κυριολεκτικά, επάνω σε μια υπόγεια φωτιά. Θέλετε να την αγνοείτε; Δεν θα την αποφύγετε. Θέλετε να απαλλαγείτε, άπαξ διά παντός, από όλους τους "συνωμότες"; Απαλλαγείτε πρώτα από τα αφεντικά της....
βιομηχανίας, οι οποίοι δημιούργησαν την ανήθικη περιουσία τους από το κλεμμένο αντίτιμο της εργασίας που δεν πληρώθηκε....η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: