Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Υποκρισία και παραπλάνηση...

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ κλιμάκια του ΙΚΑ τις υποθέσεις των υπεραιωνόβιων συνταξιούχων, δηλώνει ο νέος διοικητής του, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, γιατί, όπως λέει, «έχουμε σοβαρές υπόνοιες ότι δεν είναι εν ζωή».
Ετσι, λοιπόν, θα παταχθεί η παρανομία, η οποία είναι από τις κυριότερες αιτίες για την οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ. Κάποιοι απατεωνίσκοι που παίρνουν τις συντάξεις νεκρών...
(Που, ανάμεσά τους, θα βρεθούν και ηλικιωμένες που δεν είχαν άλλον τρόπο επιβίωσης).
Εκεί - σύμφωνα με την κυβέρνηση - είναι το θέμα και όχι στους καθόλα νόμιμους τζογαδόρους των αποθεματικών, στις ευνοϊκές - χαριστικές ρυθμίσεις στους μεγαλοοφειλέτες και στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Ενα πραγματάκι δε μας ξεκαθάρισε ο νέος διοικητής. Τα κλιμάκια, που θα κάνουν τους ελέγχους για τους υπεραιωνόβιους, θα έχουν κι άλλες αρμοδιότητες;
Γιατί, μπορεί να ανακαλύψουν πράγματι «συνταξιούχους» που δεν είναι εν ζωή. Μπορεί όμως να βρούνε και κανέναν που είχε, στ' αλήθεια, εξαιρετική υγεία. Δε θα πρέπει να τον...
καταστήσουν «ανταποδοτικό» για το νέο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης;

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ της τρόικας, ο Σ. Ντερούζ έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική.
Κι όπως επισημάνθηκε στον κυριακάτικο Τύπο έχει σημασία η δήλωσή του, διότι θεωρείται «σκληρός» σε τέτοια θέματα δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Διαβλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, αν συνεχίσει έτσι (που θα συνεχίσει), θα πλουτίσει κι άλλο τη συλλογή του από τέτοιες αναγνωρίσεις. Και μάλιστα από τους χειρότερους που υπάρχουν στον πλανήτη.
Μπράβο! Νεοφιλελεύθεροι, θατσερικοί, μονεταριστές, «γκόλντεν μπόις», θεσμικοί επενδυτές, ραντιέρηδες, διεθνείς οικονομικοί οίκοι. Δεν υπάρχει παράσιτο στη Γη που να μην έχει εντυπωσιαστεί από τον ...πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και την κυβέρνησή του.

Για βιομήχανους, εφοπλιστές και πολυεθνικές, δεν το συζητάμε, ήταν οι πρώτοι που ... έστειλαν λουλούδια.
 

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: