Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Έκπτωτη η ΜΗΧΑΝΙΚΗ για το έργο των Παραγλαύκειων Οδών στην Πάτρα;

 Από το Online-Press

Αυτό που όλοι περιμένανε ότι θα γίνει στην Πάτρα με την κατασκευή των Παραγλαύκιων Αρτηριών που οδηγούν στο νέο λιμάνι της Πάτρας, έγινε σήμερα.
Από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι η επιβλέπουσα αρχή για το έργο κήρυξε έκπτωτη την ανάδοχο εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ του κυρίου Εμφιετζόγλου για τη συγκεκριμένη εργολαβία. Το ποτήρι ξεχείλισε τις τελευταίες ημέρες όταν η εταιρεία στην κυριολεξία κορόιδευε τους πάντες χρησιμοποιώντας μόνο ένα φορτηγό για την ασφαλτόστρωση της συγκεκριμένης αρτηρίας. Και όμως πριν από ένα μήνα περίπου ο πρόεδρος της Μηχανικής κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου βρέθηκε στην Πάτρα, μέσα σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, για να δει από κοντά την κατάσταση των τεσσάρων έργων που έχει αναλάβει η εταιρεία του στην Αχαΐα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι....
συνδικαλιστές και οικοδόμοι κάνοντας μια εντυπωσιακή κίνηση, εισέβαλλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η σύσκεψη μεταξύ του μεγαλομετόχου και προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική» , με υπηρεσιακούς παράγοντες για την επίλυση των προβλημάτων στα εργοτάξια του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, του Διακονιάρη και των Παραγλαύκιων Αρτηριών της Πάτρας. Παράλληλα, ομάδα στελεχών του Συνδικάτου Οικοδόμων και του ΠΑΜΕ απέκλεισε το ελικόπτερο του κ. Εμφιετζόγλου και απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργάτες και των τριών εργοταξίων που παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα 5 – 6 μηνών. Μάλιστα το ΠΑΜΕ, φρόντισε να βιντεοσκοπήσει τις διαπραγματεύσεις που είχε με τον κ. Εμφιετζόγλου και να αναρτήσει το οπτικοακουστικό υλικό στην ιστοσελίδα του προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση.
Σύμφωνα πάντως με υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου, η «Μηχανική» βρίσκεται πλέον σε δεινή οικονομική κατάσταση σαν εταιρεία μαζί με άλλες κατασκευαστικές εταιρείες του κλάδου.
Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ από τη πλευράτης διατείνεται όλο αυτό το διάστημα ότι το ελληνικό Δημόσιο της χρωστά το ποσό των 135,4 εκατ. ευρώ για έργα που εκτελεί ή έχει ήδη ολοκληρώσει και που αυτή η έλλειψη χρημάτων έχει σαν αποτέλεσμα η εισηγμένη να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας τα οποία όπως λέει η εταιρεία αποτυπώνονται με χαρακτηριστικό τρόπο στα εργοτάξια της Πάτρας.
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια και υπάρχουν πιέσεις να ακυρωθεί η πράξη έκπτωσης της συγκεκριμένης Εταιρείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: