Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Για όλα φταίει η «κακή» τρόϊκα

Και ξαφνικά μερίδα των εγχώριων ΜΜΕ ανακάλυψαν την «κακή» τρόϊκα. Ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι της τρόϊκας, κάνουν λάθος προβλέψεις, κάνουν ασύμβατες με την ελληνική πραγματικότητα οικονομικές συστάσεις και επιπλέον λένε και ψέματα στις δηλώσεις τους. Με λίγα λόγια είναι σαν να λέμε στην τρόϊκα, δώστε μας μεν τα χρήματά σας, αλλά αφήστε μας εμάς να κάνουμε κουμάντο, όπως ξέρουμε. Μάλλον εδώ έπεσε έξω το ντόπιο κατεστημένο.
Μέσα από αυτή την νέα προσπάθεια των ΜΜΕ, εμείς διαβλέπουμε μια προσπάθεια απενοχοποίησης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου προσωπικά. Κάτι σαν να εξαπατήθηκαν τα πολιτικά «βρέφη» από την τρόϊκα και ταυτόχρονα διαισθανόμαστε ότι ετοιμάζεται μια δήθεν σκιαμαχία της κυβέρνησης εναντίον της τρόϊκας.
Γιατί αυτή η ξαφνική επίθεση κατά της τρόϊκας; ΔΕΘ, δημοτικές εκλογές γαρ;; Θα δείξει.
Θέλουμε πάντως να ελπίζουμε ότι....
πίσω από αυτή την επίθεση των ΜΜΕ υποκρύπτεται μια προσπάθεια στήριξης του ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και τίποτε άλλο, γιατί διαφορετικά, κάτι κακό έρχεται.

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να είναι αυτό.
Μπορεί να είναι πολυάριθμες απολύσεις στο Δημόσιο ή μπορεί να οδηγούμαστε σε αδιέξοδο που στο τέλος του θα έχει ελεγχόμενη ή πλήρη πτώχευση.
Μπορεί ακόμα να φταίει ο ασφυκτικός έλεγχος των ανθρώπων της τρόϊκας, που δεν αφήνουν να γίνει «σωστή» διανομή από το πολικοοικονομικό κατεστημένο των δανειζομένων κονδυλίων. Αυτό μάλλον για καλό μας ακούγεται.

Πάντως αυτή η ξαφνική επίθεση κατά της τρόϊκας δεν είναι χωρίς λόγο και να δείτε που τις επόμενες μέρες θα ενταθεί και θα γενικευτεί.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: