Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο κατά φαντασίαν "άξονας"

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να υπογράμμισε δημοσίως ότι "οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ δεν είναι ανταγωνιστικές προς την Τουρκία", αλλά το κύριο επιχείρημα που διακινούν όσοι υποστηρίζουν τον στρατιωτικοπολιτικό εναγκαλισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με εκείνη του ακροδεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι ακριβώς το αντίθετο: ισχυρίζονται ότι έτσι σφυρηλατείται ένας... "πανίσχυρος αντιτουρκικός άξονας Αθήνας - Τελ Αβίβ - Λευκωσίας"! Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση του ελληνικού λαού της στρατηγικής στροφής της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία συνίσταται στην εγκατάλειψη των Αράβων και ιδίως των Παλαιστινίων και στην προσκόλληση στους Ισραηλινούς.
Τα περί "αντιτουρκικού άξονα" συνιστούν προπαγανδιστικά τεχνάσματα για όσους έχουν επίγνωση του τι γίνεται και αυταπάτες για κάποιους αφελείς "τουρκοφάγους", ιδίως δεξιούς και ακροδεξιούς.

Εν πρώτοις ουδείς από τους υποτιθέμενους συμμετέχοντες στον "άξονα" έχει ποτέ εκφράσει πρόθεση χάραξης αντιτουρκικής πολιτικής! Πώς θα συγκροτήσουν, λοιπόν, "αντιτουρκικό άξονα"; ......


Ο Γ. Παπανδρέου κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους εκτός και εντός ΠΑΣΟΚ όχι για αντιτουρκισμό, αλλά για το εντελώς αντίθετο - για υπερβολική υποχωρητικότητα απέναντι στην Αγκυρα παρά τις κατά συρροήν προκλήσεις εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου, στις οποίες προβαίνει συστηματικά η τουρκική ηγεσία. Εδώ ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε δημοσίως μέχρι και το σχέδιο Ανάν, είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι ακολουθεί στρατηγική συγκρότησης "αντιτουρκικού άξονα";

Ούτε ως ανέκδοτο δεν γίνεται πιστευτό κάτι τέτοιο.

Τα ίδια ισχύουν και για την κυπριακή ηγεσία. Εδώ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν τόλμησαν καν στη σύνοδο της ΕΕ τον Δεκέμβρη να δηλώσουν ότι θα μπλοκάρουν έστω και ένα κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των "27" με την Τουρκία, παρόλο που η Αγκυρα αδιαφόρησε και για το... τρίτο (!) υποτιθέμενο τελεσίγραφο της ΕΕ για να ανοίξει τα τουρκικά αεροδρόμια και λιμάνια σε κυπριακά αεροπλάνα και πλοία, και θέλουν να μας πουν ότι συγκροτούν "αντιτουρκικό άξονα" με το Ισραήλ; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Πόσω μάλλον που το ίδιο το Ισραήλ δεν θα ήθελε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του να υποχρεωθεί να συγκροτήσει οποιονδήποτε "αντιτουρκικό άξονα" - και δεν αναφερόμαστε βεβαίως σε άξονα με χώρες ασήμαντου στρατιωτικοπολιτικού βάρους για τα δεδομένα της μεσανατολικής σύγκρουσης, όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ο λόγος είναι απλός: η Τουρκία αποτελεί χώρα στρατηγικής σημασίας για την ίδια την επιβίωση του εβραϊκού κράτους. Επί μισόν αιώνα αποτελεί τον μοναδικό πραγματικό σύμμαχο του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται περικυκλωμένο από εχθρούς. Αλίμονο στο Τελ Αβίβ αν χάσει οριστικά τη συμμαχία της Αγκυρας!

Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου προσπαθεί να τιμωρήσει ή να εκδικηθεί την Τουρκία, επιχειρώντας να υπηρετήσει αυτήν την πολιτική της και με τη συγκρότηση "αντιτουρκικών αξόνων". Αντιθέτως, το Τελ Αβίβ πασχίζει πάση θυσία να δελεάσει και να πιέσει τον Ερντογάν προκειμένου αυτός να συναινέσει στην αποκατάσταση των στενών τουρκοϊσραηλινών στρατιωτικοπολιτικών σχέσεων του παρελθόντος. Να ξανακερδίσει την Τουρκία θέλει το Ισραήλ, όχι να την απομακρύνει!

Μόνο όποιος είναι αδαής ή επιδιώκει συνειδητά να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό κάνει λόγο για κατά φαντασίαν "αντιτουρκικούς άξονες" με το Ισραήλ, τη στιγμή που ύψιστα, ζωτικά συμφέροντα του Τελ Αβίβ επιβάλλουν την αέναη προσπάθεια προσέλκυσης της Τουρκίας!

Καμία απολύτως βάση δεν υπάρχει για να συγκροτηθεί ένας τέτοιος άξονας, παρά τις περί του αντιθέτου φλυαρίες.

Γι' αυτό και θα απογοητευτούν όχι μόνο οι Ελληνες "τουρκοφάγοι", αλλά και όσοι αφελείς εκ των συμπατριωτών μας νομίζουν ότι οι απανταχού της οικουμένης Εβραίοι θα... πνίξουν την Ελλάδα με εκατομμύρια δολάρια σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον "άξονα" με το Ισραήλ!

Πολιτική
Ρεαλισμός και κυνισμός

Χειρότερο είναι το Ισραήλ από την Τουρκία στην ωμή και συστηματική καταπάτηση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου. Δεν είναι μόνον ότι οι Ισραηλινοί έχουν εξοντώσει πολύ περισσότερους Παλαιστινίους από όσους Κύπριους έχουν εξοντώσει οι Τούρκοι. Δεν είναι μόνο ότι οι Ισραηλινοί συνεχίζουν ασταμάτητα με τους εποικισμούς να αρπάζουν όλη τη γη των Παλαιστινίων, ενώ οι Τούρκοι σταμάτησαν το 1974. Είναι και οι διαρκείς πόλεμοι και επιθέσεις με χιλιάδες θύματα που εξαπολύουν οι Ισραηλινοί, οι πράξεις πειρατείας σε διεθνή ύδατα κ.λπ. Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε συμμαχία με ένα τόσο αιμοσταγές κράτος όπως το Ισραήλ, με πιο ηθικό ανάστημα θα καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων στην Κύπρο;

Γ.Δελάστικ Έθνος

1 σχόλιο:

epicouros είπε...

Βαρέθηκα αυτή την ηττοπάθειά μας!!!
Ο καθένας βγαίνει και γράφει ότι του "κατέβει".
Ετσι είδες κε Δελαστίκ την πρώτη επίσκεψη από ίδρυσης Ισραήλ του Πρωθυπουργού του στην χώρα μας;
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να υποβιβάσω την σημασία του γεγονότος... της επίσκεψης εκεί που την πάς εσύ.
Η εξωτερική πολιτική ερμηνεύεται από τα γεγονότα και τις επίσημες ενέργειες πολιτικές και στρατιωτικές των κρατών.
Αυτές της Ελλάδας και του Ισραήλ (καθώς και οι υποκρυπτόμενες της Αμερικής αλλά και οι αντιδράσεις της Τουρκίας) δεν αποδεικνύουν αυτά που λέτε, το αντίθετο μάλλον.
Τώρα το να υπερτιμήσουμε τα γεγονότα και αυτό πάλι θα ήταν λάθος γιατί τίποτα στην πολιτική δεν παραμένει σταθερό, τα πάντα αλλάζουν διαρκώς ανάλογα με τα συμφέροντα των κρατών.
Τώρα όσον αφορά για την κρίση σας περι τα στρατιωτικά "οτι η Ελλάδα είναι δήθεν μιά ασήμαντη στρατιωτικά χώρα" θα σας πώ ότι "πλανάσθε πλάνην οικτρά" γυρίστε λοιπόν πλευρό και κοιμηθείτε πιστεύοντας αυτά που θέλετε...
Για μας τους Έλληνες μία είναι η λύση στα προβλήματά μας σταθερότητα και ανάπτυξη στο εσωτερικό και σωστές συμμαχίες υπό το δύσκολο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης που ζούμε...
και ... κάτι ακόμα Λίγα Λόγια και Πολλά Έργα...