Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ανεβάζει τους τόνους ο Σαμαράς

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα εκπέμψει μήνυμα για ολομέτωπη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ με αιχμή την οικονομία, που θα κλιμακωθεί με την παρουσία του στη ΔΕΘ. «Σήμα» ότι δεν θα επιτρέψει φαινόμενα εσωστρέφειας στην πορεία προς τις κάλπες.

Το μήνυμα για ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, η οποία θα κλιμακωθεί με την παρουσία του ίδιου στη ΔΕΘ, θα εκπέμψει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς στην εισηγητική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής -πρώτης- συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματός του.

Στη σύσκεψη θα αναλυθεί η στρατηγική της ΝΔ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προσδιορίσει τον χαρακτήρα που θα προσδώσει στην αναμέτρηση. Παράλληλα δεν αποκλείεται να στείλει και μηνύματα προς την εσωκομματική του αντιπολίτευση, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρξουν....
φαινόμενα εσωστρέφειας στην πορεία προς την εκλογική μάχη.

Από τις πρώτες -μετά τη θερινή ραστώνη- τοποθετήσεις πάντως, τόσο του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλου όσο και των τομεαρχών του κόμματος, προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς θα ανεβάσει κάθετα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, με αιχμή την οικονομική πολιτική.

Ο πολιτικός στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι η αποδόμηση της εικόνας του κ. Γ. Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος παρενέβη για δεύτερη φορά μέσα σε 24ωρες στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον ανασχηματισμό.

«Τις τελευταίες ημέρες», τόνισε, «έχουμε ένα ιδιότυπο καθεστώς ακυβερνησίας, με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος -σε παγκόσμια πρωτοτυπία- εξαγγέλλει ανασχηματισμό, χωρίς να τον κάνει.

Κανείς υπουργός δεν δουλεύει, διότι όλοι περιμένουν τις επικείμενες αλλαγές στην κυβέρνηση». «Οι πολίτες, δικαίως, αναρωτιούνται: προσφέρονται αυτές οι δύσκολες ώρες της βαθύτατης κρίσης για τέτοιου είδους επικοινωνιακά παιχνίδια;», κατέληξε.

Οι υποψήφιοι
Τα ονόματα των υποψηφίων που θα υποστηρίξει σε περιφέρειες και δήμους της χώρας, στις επικείμενες εκλογές, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΝΔ. Συγκεκριμένα, για τη θέση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης προτείνει τον νομάρχη Ξάνθης, κ. Γιώργο Παυλίδη. Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξει:

Στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Χαλανδρίου τον Γ. Κουράση.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Νομό Αργολίδας και στον Δήμο Αργους - Μυκηνών τον Δ. Καμπόσο.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Νομό Εβρου τον Β. Λαμπάκη στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Χρ. Τοκαμάνη στον Δήμο Διδυμοτείχου.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τη Μ. Τερζοπούλου στον Δήμο Ορεστίδος του Νομού Καστοριάς και τον Θ. Ανδρεόπουλο στον ίδιο νομό. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας τον Δ. Σταμάτη στον Δήμο Αγρινίου, τον Ν. Σολδάτο στον Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας και τον Αθ. Παπαθανάση στον Δήμο Ναυπακτίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: