Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Τσέχες βουλευτίνες... σε sexy πόζες!

Ενα σέξι ημερολόγιο τοίχου αποκαλύπτει επιτέλους όλη την... ημίγυμνη αλήθεια γύρω από έξι γυναίκες βουλευτίνες και στελέχη του Κόμματος των Δημοσίων Υποθέσεων στην Τσεχία. Στις εκλογές του περασμένου Μαΐου οι γυναίκες κέρδισαν περισσότερες έδρες από ποτέ στο Κοινοβούλιο, συνολικά 44 σε σύνολο 200 εδρών. Ετσι, το Κόμμα των Δημοσίων Υποθέσεων- διαθέτει συνολικά 24 έδρες- σε μια ομολογουμένως εμπνευσμένη πρωτοβουλία του για την προώθηση νέων αστεριών κυκλοφόρησε στην αγορά ένα ημερολόγιο του 2011 με φωτογραφίες έξι γυναικών-μελών του, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Ο σκοπός είναι ιερός και διπλός: αφενός να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση ενός νοσοκομείου παίδων, αφετέρου να γίνει κατανοητό ότι «οι γυναίκες αποτελούν πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη στην πολιτική ζωή της χώρας», όπως τονίζουν τα ίδια τα μοντέλα.

Η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Κατερίνα Κλάσνοβα φωτογραφήθηκε ξαπλωμένη στο....
κρεβάτι φορώντας λευκή ρόμπα και έχοντας για συντροφιά έναν σκύλο, ενώ η επικεφαλής διαπραγματεύσεων του κόμματος Κριστίνα Κότσι απαθανατίστηκε φορώντας τα γυαλιά της και μαύρες ψηλές κάλτσες στα ημίγυμνα μακριά της πόδια. Ακολούθησαν οι κυρίες Λένκα Αντρίσοβα, Καρολίνα Πίκε, Γιάνα Παρίζκοβα και Μαρκέτα Ρίντοβα, όλες αρκετά σέξι, σε πόζες που θα ταίριαζαν περισσότερο σε καλλίγραμμα μοντέλα που φωτογραφίζονται για ημερολόγια τοίχου σαν και αυτά της Ρirelli, παρά σε βουλευτίνες με αυστηρή δημόσια εικόνα και εφάμιλλο πολιτικό κύρος.

Οπως αναμενόταν, το ημερολόγιο έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα, κυρίως εκ μέρους πολλών φεμινιστικών οργανώσεων που δεν συμφωνούν με την προσέγγιση του Κόμματος Δημοσίων Υποθέσεων. Οι πρωταγωνίστριες του ημερολογίου κατηγορήθηκαν ότι προδίδουν τα φεμινιστικά ιδεώδη, ενώ παράλληλα ξέσπασε δημόσια διαμάχη σχετικά με το αν οι πόζες των γυναικών πολιτικών είναι πιθανότερο να ρίξουν τα σεξουαλικά και ηθικά «τείχη» ή θα ενισχύσουν τα στερεότυπα μεταξύ των δύο φύλων.

«Οι γυναίκες του κόμματος θα έπρεπε να συστήνονται παρουσιάζοντας τους στόχους τους και όχι προβάλλοντας την εμφάνισή τους» υποστήριξε η υπεύθυνη ανθρώπινων πόρων σε συμβουλευτική εταιρεία Σουζάνα Γκράκζοβα, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι παρά τη μεγαλύτερη γυναικεία εκπροσώπηση στη Βουλή δεν περιμένει ιδιαίτερες αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική.

«Είμαστε γυναίκες που δεν φοβόμαστε να είμαστε σέξι. Αλλωστε οι Τσέχοι είναι ανοιχτόμυαλοι» ανταπαντά η κυρία Ρίντοβα, δημοτική σύμβουλος και υποψήφια δήμαρχος Πράγας, τονίζοντας ότι στόχος τους ήταν να δείξουν ότι όμορφες γυναίκες μπορούν να κατέχουν και πόστα υψηλής ευθύνης. Ποιος είπε ότι η πολιτική δεν μπορεί να είναι... αφροδισιακή;

telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: