Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Το δρόμο της επιστροφής πήρε η Εθνική ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε με 80-72 από την Ισπανία

Πρόωρα ολοκληρώθηκε η παρουσία της εθνικής μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας ηττήθηκε 80-72 από την Ισπανία στην Κωνσταντινούπολη, σε αγώνα για τη φάση των "16" του Μουντομπάσκετ, και επιστρέφει στην Ελλάδα χωρίς να καταφέρει να επαναλάβει πορεία ανάλογη με εκείνη του 2006. Οι "φούριας ρόχας" προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη τη Σερβία.
Τι και αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν εκπληκτικός. Τι και αν ο Ζήσης του πρώτου ημιχρόνου δεν έχανε σουτ. Κάθε φορά που οι Έλληνες διεθνείς μείωναν ή περνούσαν μπροστά στο σκορ, το ίδιο παράλογο σκηνικό επαναλαμβανόταν: Κολλούσαν. Τα έχαναν. Απ' όλες τις επιλογές που είχαν, αυτομάτως έπαιρναν τις χειρότερες. Είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση.
 Αποτέλεσμα; Ίσως η πιο τσάμπα ήττα στην ιστορία των αγώνων μας με τους «φούριας ρόχας». Γιατί η....
Εθνική απόψε δεν ήταν κακή. Αντιθέτως, πραγματοποίησε την πιο σοβαρή της εμφάνιση σε αυτό το Μουντομπάσκετ. Κόντρα σε έναν πραγματικά μεγάλο αντίπαλο ξεκίνησε ως όφειλε με σωστή επιθετική άμυνα, ευστοχία πίσω από τα 6,25 και πειθαρχία. Αν παίζαμε έτσι με την Τουρκία, τότε σίγουρα θα είχαμε κερδίσει. Μετά δεν θα χρειαζόταν να χάσουμε από τους Ρώσους για να επιλέξουμε αντίπαλο, θα αποφεύγαμε τους Ισπανούς (και τους Αμερικάνους που τόσο φοβόμασταν) και τώρα θα ήμασταν και εμείς στους «8».


Με τα «αν» όμως δεν γίνεται δουλειά. Και στο παρκέ παρότι κάναμε σχεδόν όλα όσα έπρεπε για να πάρουμε εμείς το εισιτήρια, εν τέλει ξεχάσαμε το σπουδαιότερα. Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας.


Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στη διαιτησία, που με τα σφυρίγματά της σε καίρια σημεία βοήθησε αρκετά τους Ισπανούς. Ή μάλλον τους επέτρεψε να κάνουν πιο εύκολα το παιχνίδι τους. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η κύρια αιτία της ήττας μας, όμως όταν παίζεις κόντρα σε έναν αντίπαλο που πρέπει πρώτα να νικήσεις στο μυαλό σου, τότε ο εκνευρισμός σου που σε αδικούν μεγεθύνεται δυο και τρεις φορές και δεν σε αφήνει να παίξεις.


Τα δεκάλεπτα: 22-19, 37-31, 52-51, 80-72



Ισπανία (Σέρτζιο Σκαριόλο): Μουμπρού 3 (1), Βάσκεζ 6, Γκιουλ 9 (1), Γκασόλ 4, Γκαρμπαχόσα 5 (1), Λόπεζ 5 (1), Ναβάρο 22 (2), Ρέγιες 6, Ρούμπιο 6, Φερνάντες 14 (2)



Ελλάδα (Γιόνας Καζλάουσκας): Καλάθης 1, Περπέρογλου, Ζήσης 16, Πρίντεζης, Τσαρτσαρής, Μπουρούσης 2, Διαμαντίδης 16 (3), Σπανούλης 12 (1), Φώτσης 12 (3), Σχορτσιανίτης 13

Δεν υπάρχουν σχόλια: