Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβέρνηση παρωδία.Πρωθυπουργός χωρίς πυγμή.

Πλήγμα έχει υποστεί το κύρος του Γιώργου Παπανδρέου ως αποτέλεσμα των καινοφανών, όσο και ανορθόδοξων χειρισμών του στο ζήτημα της επιλογής των υποψηφίων περιφερειαρχών του ΠΑΣΟΚ.
Για πρώτη φορά στα χρονικά ένας πρωθυπουργός εμφανίζεται να διαπραγματεύεται δημόσια με τα στελέχη του κόμματός του και πολύ περισσότερο να εισπράττει τα ΟΧΙ το ένα μετά το άλλο.
Οι τελευταίες εξελίξεις εγείρουν μείζον πολιτικό ζήτημα, ενώ ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί αδυνατούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο και με ποιο ακριβώς σκεπτικό ο Παπανδρέου χειρίσθηκε με τόσο ερασιτεχνικό τρόπο το θέμα των υποψήφιων περιφερειαρχών.
Η άρνηση των υπουργών να κατέβουν στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποδίδεται σε δύο κυρίως λόγους: Πρώτον επειδή δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την υπουργική καρέκλα, να εγκαταλείψουν την κεντρική πολιτική σκηνή και να γίνουν... απλοί περιφερειάρχες. Δεύτερον, διότι φοβούνται ότι θα ηττηθούν, καθώς είναι πολύ πιθανό να εισπράξουν την κατακραυγή που επικρατεί στη κοινωνία για την κυβερνητική πολιτική.
Την ίδια ώρα βουλευτές του Κινήματος....
ασκούν έντονη κριτική στις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων, κάνοντας λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων. «Άφησαν το θέμα να σέρνεται δυόμισι μήνες», λένε χαρακτηριστικά και το αποδίδουν στο γεγονός ότι ουσιαστικά υπήρχαν τρία κέντρα αποφάσεων: Το Μαξίμου, η Ιπποκράτους και ο Γιάννης Ραγκούσης, όπου η κάθε πλευρά προσπάθησε να επιβάλει τους δικούς της.Φαίνεται ότι οι διακοπές για το κυβερνών κόμμα συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: