Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα

 1η Σεμπτεβρίου 2010

Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 12.05’ συνεδρίασε στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής η Εξεταστική Επιτροπή για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. Κωνσταντίνου Ρόβλια, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ.:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Αρχίζει η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, για τη  διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων. Κυρία μάρτυς, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν θα δώσετε θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο.
ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου): Με θρησκευτικό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): «Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού, να πω ευσυνείδητα όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια χωρίς να προσθέσω ούτε να κρύψω τίποτα».
ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου): Ορκίζομαι.
Ονομάζομαι Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου του Παναγιώτη και της Αικατερίνης. Είμαι συνταξιούχος του Ελληνικού Δημοσίου και κατοικώ στο Χαλάνδρι, Χρυσοστόμου Σμύρνης 32Α.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Ήσασταν Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δ23 όταν εκδόθηκε το ομόλογο της J.P. Morgan;
ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου): Μάλιστα. Ήμουν Διευθύντρια το 2006 – 2007. Ξεκίνησε το Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε η τελική πρόταση τον Φεβρουάριο του 2007. Ήμουν Διευθύντρια της 23ης Διεύθυνσης Δημοσίου Χρέους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Θέλουμε να μας διαφωτίσετε όσα γνωρίζετε με την υπόθεση αυτή. Έχετε όσον χρόνο θέλετε στη διάθεσή σας να μας εξηγήσετε τα γεγονότα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους Βουλευτές.
ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου): Μπορώ να χρησιμοποιήσω και κάποιες δικές μου σημειώσεις;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Κωνσταντίνος Ρόβλιας): Μάλιστα.
ΜΑΡΤΥΣ (Παναγιώτα Σπυρουλοπούλου): Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να σας κάνω γνωστό, αλλά ίσως το γνωρίζετε πιθανόν ότι ήδη για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχω καταθέσει στον Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Λιόβα, τον Πρόεδρο της Αρχής κ. Ζορμπά και στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ. Λέκκα. Υπάρχουν καταθέσεις μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση και επίσης, έχει κατατεθεί και φάκελος ο σχετικός με το δάνειο σε ό,τι αφορά αυτήν την υπόθεση.
Θα ήθελα να ξεκινήσω από το πώς πρωτοεμφανίσθηκε αυτή η υπόθεση στην υπηρεσία μας και θα κάνω μια μικρή εισαγωγή σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς κάνει η Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους. Διαβάστε την συνέχεια »

Δεν υπάρχουν σχόλια: