Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Καραμανλής: Δεν ήμουν εγώ...

Ο Κώστας Καραμανλής διέψευσε δια συνεργατών του ότι ήταν αυτός ο πρωθυπουργός που έδωσε στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την απάντηση «Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» όταν ο επικεφαλής του Eurogroup προσπάθησε να τον προειδοποιήσει για την ελληνική κρίση..

Με την ....«δια συνεργατών αντίδραση», τακτική που εγκαινίασε τον Ιούλιο, αρχής γενομένης από την στήριξη που είχε τότε προσφέρει στον συνεργάτη του Γιάννη Αγγέλλου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διέψευσε τοποθέτηση που φέρεται να έχει κάνει ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ .

Οπως μετέδωσε...
ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, ο κ. Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά φωτογράφισε τον κ. Καραμανλή ως τον έλληνα πρωθυπουργό που όταν ο πρόεδρος του Eurogroup τον προσέγγισε για να συζητήσει μαζί του την ελληνική κρίση, εκείνος αρκέστηκε να απαντήσει στον ευρωπαίο αξιωματούχο ότι «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα».

Την αντίδραση του κ. Καραμανλή προκάλεσε η εξής (σύμφωνα με τον ΑΝΤ1) φράση του κ. Παπακωνσταντίνου: «Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές ακόμη και χωρίς τη λέξη πρώην, ότι ο κ. Γιούνκερ δεν αναφέρεται στον κ. Παπανδρέου, αλλά σε προηγούμενο πρωθυπουργό. Και όλοι νομίζω μπορούμε να φανταστούμε σε ποιον αναφέρεται».

Στην απάντησή τους, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σημείωναν: «Φυσικά ο κ. Καραμανλής ουδέποτε χρησιμοποίησε τέτοιους χαρακτηρισμούς και όσοι του αποδίδουν τέτοια λόγια ένα μόνο στόχο έχουν: τον αποπροσανατολισμό".

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: