Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αντώνη Σαμαρά άλλαξέ τα όλα !

 Η νίκη της ΝΔ και το μήνυμα της κάλπης

Ακούμε από προχθές το βράδυ ότι η ΝΔ δεν καρπώθηκε τα αναμενόμενα οφέλη από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ.
Με νωπές τις πληγές των εσωκομματικών, με τη Ντόρα να προαναγγέλλει την ίδρυση κόμματος, το Μητσοτάκη να τάσσεται φανερά υπέρ του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ, με τους βαρόνους να καλούν τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε οικουμενική και να αφήσει τις ακρότητες (!!!), με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα να ασχολείται  με τις αποχωρήσεις του «Master Chef» και του «Big Brother», τον Καραμανλή να βρίσκει την ώρα να μιλά στους εμπόρους (ήμαρτον Κύριε), κάποιους πολιτευτές αλλά και βουλευτές να στηρίζουν άλλους συνδυασμούς, (κρυφά ή φανερά) το κόμμα αργοκίνητο καράβι, τα ΜΜΕ όλα απέναντι του αλαζονικά και προκλητικά, ο ισχυρισμός ότι δεν πήγε καλά η ΝΔ είναι αστείος, προκατασκευασμένος και  δεν επιδέχεται σοβαρής κριτικής. Εκτός αν κάνουμε ανάλυση με όρους Καμίνη, που έμεινε 7 μονάδες πίσω και αποδοκιμάστηκε ο Κακλαμάνης!!!
Η ΝΔ έκλεισε την ψαλίδα, ακύρωσε τον »πονηρό» σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ σε Αττική και...
Πελοπόννησο και έστειλε στον επαναληπτικό αυτές τις δύο«σίγουρες» μέχρι πρότινος για το ΠΑΣΟΚ περιφέρειες και μάλιστα με υψηλές πιθανότητες τελικής επικράτησης
Προηγείται λέει το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο. Μας συγχωρείτε, αλλά προηγείται για 2.921 ψήφους (0,77%) η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.
Στην Αττική αν ρωτούσατε πριν από μία εβδομάδα πόσοι πίστευαν ότι ο Κικίλιας θα ήταν στον επαναληπτικό, τα ποσοστά θα ήταν νικοτίνης σε τσιγάρα λάιτ. Η μάχη του επαναληπτικού ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση και για τους δύο.
Η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο. Είναι μπροστά στη Θεσσαλία,  στα Ιόνια και το Βόρειο Αιγαίο και υπολείπεται 2412 ψήφων στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη και  12.603 ψήφων στη Στερεά.
Διεκδικεί 10 Περιφέρειες με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες, αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι και στις 10!
Υπό αυτές τις συνθήκες και με το δίλημμα της αποσταθεροποίησης της χώρας, των σπρεντ που πήραν την ανηφόρα, τη διεθνή πίεση και τα εγχώρια φερέφωνα, η ΝΔ έπιασε ταβάνι.
Αν  όμως θέλει να αλλάξει επίπεδο, πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρέπει να αλλάξουν πολλοί.
Γιατί δεν ξέρουμε πως αισθάνονται στην Ρηγίλλης – αφού προτιμούν πρωτίστως να εκφράζουν τα συναισθήματά στους στην τηλεπαρουσιάστριες της διαπλοκής – εμάς εδώ δεν μας κάνει δα και να πετάμε στα σύννεφα ο εξευτελισμός να παραμένει ακόμα πρώτα, έστω και οριακά ένα κόμμα που κορόιδεψε ξεδιάντροπα τον λαό.
Εμείς δεν “ακούσαμε” προχθές το βράδυ το μήνυμα της βάσης. Το διαβάζουμε καιρό εδώ μέσα στα σχόλια των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών μας. Σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πήγαν στις κάλπες αυτή την φορά. Οι οποίοι δεν ξέρω αν προστίθενται ή συναθροίζονται με τις 700.000 που “έφτυσαν” το κόμμα την προηγούμενη φορά, στέλνουν όμως ένα σαφές μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά: άλλαξέ τα όλα.Γιατί, το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε αυτό όλοι ξέρουμε από καιρό: Η ΝΔ είναι ένα ληγμένο προϊόν.
Επειδή ζήσαμε απο κοντά αυτήν την εκλογική μάχη και επειδή “γράψαμε” εκατοντάδες χιλιόμετρα ακολουθώντας τον Σαμαρά στις περιοδείες του παραμένει ατράνταχτη πεποίθησή μας ότι χωρίς αυτόν η ΝΔ δεν θα υπήρχε σήμερα. Είναι πρωτόγνωρη και ηρωική η προσπάθεια που κατέβαλε, η πίστη του στο αποτέλεσμα και στις δυνάμεις που κρύβει μέσα της η παράταξη.
Από εκεί και πέρα όμως , πέρα από τον Σαμαρά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, εκτός από ξύλινο λόγο, παλαιοκομματικές νοοτροπίες, βυζαντινισμούς της κακιάς ώρας, ασχετοσύνη και αμορφωσιά. Και έλλειψη καλού γούστου, θα πρόσθετα, επειδή η αισθητική, ειδικά στην TV παίζει μεγάλο ρόλο.
Διαφωνεί κανείς; Εδώ είμαστε για να κάνουμε δημόσιο διάλογο με όποιον θέλει. Θα μας εξηγήσει όμως πρώτα γιατί η ΝΔ είναι ανύπαρκτη στη νεολαία. Γιατί πιάνει πάτο στις νεαρές ηλικίες και θριαμβεύει στους ηλικιωμένους.
Πολιτικό συμπέρασμα πρώτο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος, εάν δεν αποκτήσει ιδεολογική υπεροχή απέναντι στην ιδεολογική τρομοκρατία της παγκοσμιότητας, του ενδοτισμού, της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας. Με μπροσούρες, χρυσοπληρωμένα φυλλάδια και ανακοπινώσεις τύπου – σεντόνια δεν γίνεται δουλειά. Αυτά είναι για να λένε κάποιοι στον Σαμαρά ότι κάνουν κάτι.
Πολιτικό συμπέρασμα δεύτερο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία, ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό της. Αν δεν βάλει μέσα (στο γραφείο του Σαμαρά, στα επιτελεία της Ρηγίλλης, στα κομματικά γραφεία και στις νομαρχιακές) νέους ανθρώπους που να ξέρουν την πιάτσα και να κολυμπάνε στις μάζες. Θα αποτύχουν τον πρώτο μήνα. Θα τους κοροϊδεύουν τα λαμόγια του Τύπου τον δεύτερο. Στον τρίτο μήνα θα έχουν απογοητευθεί και θα θέλουν να πάνε σπίτι τους. Τον τέταρτο όμως θα βγουν στην τηλεόραση και θα τους πάρουν και τα σώβρακα.
Τι είπατε δεν υπάρχουν άνθρωποι; Ας διδαχθούν οι αρμόδιοι από το παράδειγμα του Antinews που τόλμησε αυτό που δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα στον χώρο του: να αναδείξει μέσα από τις τάξεις των απλών πολιτών ικανότατους αρθρογράφους και σχολιαστές. Άνθρωποι ικανοί υπάρχουν χιλιάδες. Ευκαιρίες δεν τους δίνονται.
Πολιτικό συμπέρασμα τρίτο: Η ΝΔ δεν πρόκειται να καταλάβει την εξουσία ή αν την καταλάβει δεν θα μπορέσει να την ασκήσει με τρόπο που να είναι εθνικά ωφέλιμος εάν δεν παρακάμψει έστω και εν μέρει την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ των νεοταξικών-πράσινων-νταβατζήδικων ΜΜΕ. Και είναι κρίμα η Ρηγίλλης να μην βοηθά καθόλου το τεράστιο δυναμικό που στηρίζει τη ΝΔ στο Διαδίκτυο. Βαρεθήκαμε να το λέμε. Τελεία.
Θα πούμε και κάτι άλλο. Οι επιλογές τοπικών αρχόντων δεν ήταν και οι καλύτερες. Δεν κόψαμε δα τις φλέβες μας για το αν θα βγει ο Κακλαμάνης, ο Ψιψινάκης και ο Πανίκας. Όσο για εκείνο που είπε ο Σαμαράς στον Πρετεντέρη “σε πόσες περιοχές είδατε να βάλω υποψήφιους που με στήριξαν” άστο να το πάρει το ποτάμι.
Δεν είναι ότι δεν αντιλαμβανόμεθα της ανάγκες της πολιτικής τακτικής, του διαίρει και βασίλευε και των τακτικών ισορροπιών. Και κυρίως ό,τι πολεμάει κανείς με αυτά που έχει.
Με αυτά που έχει όμως ο Σαμαράς στην Ρηγίλλης δεν θα πάει πουθενά πέρα από το Μαξίμου.
Γιατί για εμάς το ζητούμενο δεν είναι να βγει πρωθυπουργός – αυτό ήδη το έχει μάλλον καταφέρει.
Για μας το ζητούμενο είναι να κυβερνήσει πραγματικά την Ελλάδα και να την αλλάξει με βάση το όραμα που ενέπνευσε για να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ.
Αποτελεί λοιπόν παραδοξολογία να οραματίζεται κανείς τη Νέα Μεταπολίτευση και να θέλει να την πραγματώσει με τα φθαρμένα υλικά της προηγούμενης.
Αυτό είναι για μας το μήνυμα της βάσης. Ελπιδοφόρο, με τεράστια δυναμική νίκης, για όσους το καταλάβουν.

FX- Μ.Ο

1 σχόλιο:

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ είπε...

Συμφωνούμε... Αλίμονο αν το ζητούμενο είναι να μειώσει η ΝΔ τη διαφορά από το Πασοκ, όταν αυτό έχει "ασελγήσει" βάρβαρα επί της κοινωνίας...

Και η αλήθεια είναι ότι για το ότι φθάσαμε εδώ ευθύνεται πρωτίστως το Πασοκ, αλλά δεν είναι άμοιρη η ΝΔ και τα άλλα κόμματα...

Μήπως είναι καιρός, για παράδειγμα, με πρωτοβουλία του Σαμαρά να ξεκινήσει η συζήτηση για το πόθεν έσχες των πολιτικών για το νόμο περί ευθύνης υπουργών???

Με ποιο ηθικό ανάστημα μπορούν να ζητάνε θυσίες από το λαό αν οι ίδιοι αρνούνται να αλλάξουν???