Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Όταν ο Καμίνης... αγαπούσε τους λαθρομετανάστες

Του Νίκου Χιδίρογλου

Ο θεματοφύλακας της πολιτικής ορθότητας στη χώρα μας, έχει όνομα: Γιώργος Καμίνης.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, έχει αναλάβει διατεταγμένη αποστολή. Και προχωρεί για λογαριασμό της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην υλοποίηση μεθόδων κοινωνικής μηχανικής. Στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Πλατεία Αττικής, στην Πλατεία Αμερικής, το καθεστωτικό και εξουσιαστικό σύστημα που στηρίζει το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας.
Φυσικά, στηρίζει και τον «πολιτικά ορθό», τον δογματικό Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έχει στο...
ψηφοδέλτιό του τρεις μετανάστες (τη Ζωή Κυπριάνοβα από τη Ρωσία, τη Νεντιάλκα Καραγιόζοβα από τη Βουλγαρία και τον Γιουσέφ Αζέρ από την Αίγυπτο).
«Οι τοποθετήσεις του Καμίνη ως Συνηγόρου του Πολίτη πολλές φορές χαρακτηρίζονταν από μία ιδιότυπη αίσθηση νομικού ακτιβισμού, καταδεικνύοντας μία στρατευμένη ιδεολογική τοποθέτηση. Θέσεις αυτού του τύπου, χαρακτηριστικές μίας ακραίας ιδεολογικής προσέγγισης, έρχονταν σε αντίθεση με τα καθήκοντά του.
Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν συχνές. Το 2008 επί κυβέρνησης ΝΔ ο Καμίνης γνωμοδότησε κατά της απομάκρυνσης του παράνομου οικισμού των λαθρομεταναστών στην Πάτρα, ο οποίος είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους πολίτες», γράφει ο ιστορικός και συγγραφέας Γιάννης Κωτούλας.
Φυσικά, μην περιμένετε τοποθετήσεις από τον κ. Καμίνη και την «πολιτικά ορθή» Αρχή, για τις διώξεις κατά των μεροκαματιάρηδων αστυνομικών που αποτάσσονται γιατί δεν θέλουν να παραλάβουν την κάρτα (ρουφιάνο) του πολίτη. Οι ένστολοι, δεν έχουν δικαιώματα...

Μέριμνα για τους... αλλοδαπούς! 

Τον περασμένο Οκτώβριο, μιλώντας στο free press έντυπο «Lifo», ο «φωταδιστής» υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, εξεδήλωσε την «εκτίμησή» του για τους κατοίκους του κέντρου, οι οποίοι αντιδρούν στην παρουσία των λαθρομεταναστών που υποβαθμίζουν τις γειτονιές τους:
«Αντιδρά ο τοπικός πληθυσμός. Δεν μπορούμε να ζούμε όμως συνέχεια με την απειλή των τοπικών πληθυσμών». Και όταν ρωτήθηκε για τους λαθρομετανάστες, δήλωσε: «Θα φροντίσω να εγκατασταθούν οι παράνομοι αλλοδαποί σε αναξιοποίητα παλαιά κτήρια του Δήμου, να τους δοθεί προσωρινή άδεια εργασίας και η αναγκαία πρόνοια.
Μάλιστα σε συνεργασία με άλλους Δήμους της Αττικής θα εξετάσουμε την δυνατότητα διασποράς προσωρινών μεταναστών με στόχο την αποφυγή της γκετοποίησης και την ομαλότερη κοινωνική τους διαβίωση».
Και αυτός θέλει να γίνει δήμαρχος Αθηναίων, λέγοντας ότι «στο κέντρο της Αθήνας παραβιάζονται όλα τα δικαιώματα. Από το δικαίωμα να κινείται κανείς στην πόλη χωρίς χωρικούς και χρονικούς περιορισμούς, μέχρι το δικαίωμα στην εργασία, στην ιδιοκτησία και στην αξιοπρέπεια.
Χρειάζεται μια δημοκρατική απάντηση στην κρίση, που θα στηρίζεται στη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων και για όλους». 
Φυσικά, αυτοί που δεν έχουν κανένα δικαίωμα και οι οποίοι είναι φύσει ύποπτοι για το σύστημα γιατί του χαλούν τα σχέδια, είναι οι Έλληνες των συνοικιών του κέντρου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το χάος στις γειτονιές τους.
Είναι «ξενόφοβοι» και «ρατσιστές» και αν επί Γεωργίου Καμίνη του Α’ τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν, θα αντιμετωπιστούν κατασταλτικά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πάντα με τη συνδρομή των κουκουλοφόρων του συστήματος, οι οποίοι εμφανίζονται συχνά-πυκνά για να στηρίξουν τις επιλογές του συστήματος.
Όπως και να έχει, οι Έλληνες κάτοικοι είναι αυτοί που θα πληγούν καίρια από την ανήθικη πολιτική των θετικών διακρίσεων (positive discrimination, είναι ο επιστημονικός όρος) υπέρ των μεταναστών. Είναι αυτοί που θα δουν τις γυναίκες και τις κόρες τους να δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις.
Είναι αυτοί που θα πέσουν θύματα ληστείας. Είναι αυτοί που θα πρέπει να συμβιώσουν με μισαλλόδοξους μουλάδες και επίδοξους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Είναι αυτοί που θα δουν τις γωνίες των δρόμων τους να γίνονται ουρητήρια. Είναι αυτοί που θα δουν τις περιουσίες τους να χάνουν την αξία τους και θα δεχθούν «πιέσεις» για να ξεπουλήσουν όσο-όσο και να φύγουν.
Μας θέλουν υπόδουλους σε τριτοκοσμικούς! Ο κήρυκας της ελευθεριότητας και της ανοχής, ΠΡΕΠΕΙ να ηττηθεί. Και θα ηττηθεί. Στις «δύσκολες» γειτονιές του κέντρου, δεν θέλουν να τον δουν ζωγραφιστό. Και έχουν δίκιο. Τους έχει προκαλέσει και μάλιστα βάναυσα.
Από το Χαλάνδρι όπου μένει, δεν έχει ιδέα του τι σημαίνει να ζεις αγκαλιά με το φόβο, του τι σημαίνει να χάνεις τη γειτονιά σου, να μην μπορείς να πας το παιδί σου στο συνοικιακό παρκάκι και να ζεις υπό πολιορκία.
Υπό την πολιορκία ανθρώπων, με κανένα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις γυναίκες, στους «άπιστους» χριστιανούς. Υπό την πολιορκία ανθρώπων που καίνε τα παρεκκλήσια μας στο άλσος Προμπονά (τόσο ανεκτικοί...), χωρίς κανείς από το στρατόπεδο του Γιώργου Καμίνη, να αρθρώνει μια λέξη διαμαρτυρίας.
Ο κ. Καμίνης ισχυρίζεται υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας ότι «μετανάστευση και εγκληματικότητα είναι διαφορετικά φαινόμενα», όμως δεν πείθει.
Όπως δεν πείθει και όταν λέει ότι «ο αριθμός των μεταναστών χωρίς χαρτιά θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερος και ευκολότερα διαχειρίσιμος, αν είχαμε ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική ασύλου.
Πολλοί από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά δικαιούνται άσυλο, αλλά αυτό χορηγείται σε ποσοστό κάτω του 1%». Δηλαδή, το ζήτημα είναι όλοι αυτοί να αποκτήσουν χαρτιά; Όλο το θέμα μας είναι η «ενσωμάτωση» και η εθνολογική αλλοίωση της κοινωνίας μας; Για τους υπονομευτές του εθνικού κορμού, ναι...
Και τι μας λέει ο κ. Καμίνης; «Υπό την ιδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη έχω συμβάλει με τον πιο δημιουργικό τρόπο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές και διοικητικές αλλαγές». Δηλαδή, ευθύνεται για το χάλι! Και έχει το θράσος να ζητά την ψήφο των Αθηναίων! Δεν θα την πάρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: