Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η Κερκόπορτα του 12%.

Οι λεγόμενοι κοινωνικοί εταίροι, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργοδοτών και των εργαζομένων, προσπαθούν με διάφορα προπαγανδιστικά τεχνάσματα και μυστικές συμφωνίες να καταργήσουν τα εργασιακά κεκτημένα τόσων γενεών, μέσα σε μια στιγμή. Και το λέμε αυτό, γιατί αν δεν το θελήσει και η ΓΣΕΕ, δεν πρόκειται να καταργηθεί τίποτε απολύτως. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και οι ήδη χαμηλές αποδοχές τους για το ότι δεν γίνεται ανάπτυξη, αλλά η κρατικοδίαιτη και αντιαναπτυξιακή νοοτροπία των μεγαλοεργοδοτών της άρχουσας τάξης. Γι' αυτό και δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο εμπαιγμού και εξαθλίωσης οι εργαζόμενοι.

Σε μυστική λοιπόν συζήτηση, η οποία έγινε πλέον γνωστή, φαίνεται να αποφασίστηκε να....

καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να ισχύουν πλέον οι επιχειρησιακές συμβάσεις, που πάει να πει, ότι θέλει ο εργοδότης. Σαν προπαγανδιστικό αντάλλαγμα αυτής της κατάργησης, φαίνεται να συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση, η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων μόνο κατά 12%, για να χρυσώσει το χάπι ότι δήθεν δεν είναι κακό που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, αφού δεν πρόκειται να επέλθει περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.

Αυτή η προπαγανδιστική τεχνική του «σαλαμιού» που κατά κόρον χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (γιατί το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από όλα αυτά), στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί το 12% ως μια Κερκόπορτα, προκειμένου να αλωθούν οι συλλογικές συμβάσεις. Σε ένα επόμενο στάδιο θα καταργηθεί πλήρως και το 12% και κάθε περιορισμός στην αυθαίρετη μείωση των αποδοχών, σύμφωνα με τις επιθυμίες του κάθε επιχειρηματία. Τότε όμως δεν θα υπάρχουν ούτε τα τείχη των συλλογικών συμβάσεων για να προστατέψουν τον εργαζόμενο, ούτε θα μπορούν να ξαναγυρίσουν πίσω οι εργαζόμενοι στο σημερινό καθεστώς εργασιακής ασφάλειας.

Τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι;
Τον δρόμο τον γνωρίζουν, αλλά πρέπει πρώτα να διώξουν τις συνδικαλιστικές κομματικές ηγεσίες τους.
Διαφορετικά θα τους πάρει ο άνεμος και τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: