Προφανώς, εγκρίθηκαν από την Τρόικα…
Όταν στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών τον τελευταίο χρόνο, τα έξοδα των ελληνικών Πρεσβειών σε όλο τον κόσμο μειώνονται δραματικά και τα Γραφεία Τύπου κλείνουν το ένα μετά το άλλο, στο υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζουν να αποφασίζουν και να υπογράφουν δαπάνες που δύσκολα θα χαρακτηρίζονταν «αναγκαίες» και «επιβεβλημένες».
Η πολιτική των περιττών εξόδων συνεχίζεται κανονικά, έτσι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η επιλογή της έγκρισης κονδυλίων για απωθητικά περιστεριών ή ακόμα και κάδρων;
Στις 2 Δεκεμβρίου η διευθύντρια του πρώτο Τμήματος της ΣΤ5 Διεύθυνσης Προμηθειών και Λειτουργικών Δαπανών....
κα Ε. Καρανίκα Σκιαδά εγκρίνει δαπάνη ύψους 1414,50 ευρώ για «προμήθεια και εγκατάσταση απωθητικών περιστεριών» στα γραφεία του υπουργείου στην Οδό Ακαδημίας. Με τα «απωθητικά», τα περιστέρια θα φεύγουν από τα μπαλκόνια του υπουργείου, γιατί προφανώς η παρουσία περιστεριών στο κτίριο δεν συνάδει με το… πρεστίζ ενός τέτοιου υπουργείου.
Δεδομένου ότι η περιστολή των κρατικών δαπανών δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση δεν δίνουν περιθώρια σπατάλης, είναι να απορεί κανείς πόσο δύσκολες κάνουν τις συνθήκες εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών η παρουσία των περιστεριών και έτσι η ανάγκη απομάκρυνσής τους κρίθηκε απαραίτητη.
Τα κάδρα του υφυπουργού
Επίσης, την ανάγκη προμήθειας κάδρων «με θέματα Ελλήνων ζωγράφων για το διπλωματικό γραφείο του υφυπουργού κ. Δ. Δόλλη» ενέκρινε την ίδια ημέρα, στις 29 Νοεμβρίου 2010, η Διεύθυνση Προμηθειών και Λειτουργικών Εξόδων. Τα κάδρα που χρειάστηκε ο κ. Δόλλης κοστολογήθηκαν 559 ευρώ.
Παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε πολλά υπουργεία να γίνονται τέτοιου είδους «διορθώσεις», οι οποίες φυσικά κοστίζουν, με στόχο την διαμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος στις αισθητικές απαιτήσεις του κάθε πολιτικού προϊστάμενου.
Σε αντιπαραβολή να θυμίσουμε την περίπτωση του πρωθυπουργικού γραφείου, όταν εγκαταστάθηκε εκεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Ο καλλιτέχνης που ανέλαβε να διαμορφώσει το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ο κ. Γιάννης Μετζικώφ, σκηνογράφος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υπάλληλος της Βουλής.
Η εντολή τότε του πρωθυπουργού για τη διαμόρφωση του γραφείου του πρωθυπουργού ήταν να μην ξοδευτεί «ούτε ένα ευρώ». Έτσι όποιες αλλαγές έγιναν ήταν με έπιπλα και πίνακες που άνηκαν ήδη είτε στην περιουσία του Μεγάρου Μαξίμου, είτε στη συλλογή της Βουλής.
Πρώτο Θέμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου