Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κύριε Σπηλιωτόπουλε, “πολιτικές ευθύνες” σε ΜΙΖΕΣ δεν υφίστανται…

…παρά μόνο όταν μιλάμε για ομερτά μεταξύ συνυπευθύνων ή επίορκων.
 
Οργή και απορία προξένησε η παρουσία του τ. υπουργού κύριου Άρη Σπηλιωτόπουλου στην εκπομπή του Ι. Πρετεντέρη στο Mega. Ιδιαίτερα λόγω του περιεχομένου της τοποθέτησης του για τα πορίσματα της εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens και την αναφορά στο όνομα του τ. πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Σε περιόδους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, όταν αναπαράγουμε την άθλια θέση ότι “οι πρωθυπουργοί δεν καταδικάζονται αλλά πάνε σπίτι τους”, αυτό που καταφέρνουμε είναι να δίνουμε ακόμα μία μαχαιριά στην δημοκρατία.
Η αιτία όμως αυτής της θέσης έχει δύο συνισταμένες....
Η μία είναι η αγνωσία της υπόθεσης αλλά και της κοινωνικής κατάστασης. Επειδή ο κύριος Σπηλιωτόπουλος ζει μία κρυστάλλινη ζωή στο Κολωνάκι, ίσως να μην έχει αντιληφθεί ότι μία κοινωνία ρημάζεται, μία χώρα χάνει την εθνική της κυριαρχία που κατακτήθηκε με αίμα, εξ’ αιτίας καθαρμάτων που διέλυσαν την πατρίδα για να γεμίσουν τις τσέπες τους.
Δεν μιλάμε για κάποιο “μαϊμού” σκάνδαλο ή ένα ελαφρύ ατόπημα. Μιλάμε για την μήτρα της υποδούλωσης, για την ενσάρκωση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα που πρέπει να ξεριζωθεί. (Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.)
Ιδιαίτερα όταν οι μίζες κατά συρροήν δινόντουσαν στην περίοδο Σημίτη, ουδείς έχει το δικαίωμα να απαλλάξει τον πρώην πρωθυπουργό, ιδιαίτερα άνθρωπος της τ. κυβέρνησης που γκρεμίστηκε ακριβώς επειδή δεν έκλεισε κανέναν στην φυλακή.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή η αιώνια πλευρά της συνδιαλλαγής για αμφίπλευρη απόκρυψη ευθυνών. Δικαιολογούμε δηλαδή τα εγκλήματα, αρλουμπολογούμε στα κανάλια της διαπλοκής, θεωρητικολογούμε ασύστολα για να καλύψουμε καθάρματα. Πότε γίνεται αυτό; Μα όταν έχουμε σκελετούς στην ντουλάπα.
Γιατί αυτή η δαμόκλειος σπάθη όταν σηκώνεται δεν σταματά. ΕΝΑ από αυτά τα ανθρώπινα καρκινώματα να ξεριζωθεί, είναι σίγουρο ότι θα συμπαρασύρει και άλλους στο διάβα του. Τα λαμόγια έχουν ομαδικότητα στην ρεμούλα αλλά και στην τιμωρία! Ουδείς θέλει να την γευτεί μόνος του. Γι’ αυτό και υπάρχει η ατιμωρησία αλλά και η ομερτά.
Μπορεί ακόμα και ο ίδιος ο Σαμαράς να έχει εξοργιστεί με την εμφάνιση Σπηλιωτόπουλου, εδώ όμως τα ερωτήματα δεν είναι εσωκομματική υπόθεση, αλλά μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Απαιτούν δε, απάντηση:
Είτε ο κύριος Σπηλιωτόπουλος δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι συνεβει με τη Siemens,
ή έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά.

Ολυμπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: