Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μήπως θα μας σώσει η επιμήκυνση;

Πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για το ότι η τρόικα θα μας κάνει τη χάρη (και πράγματι χάρη θα είναι) να μας επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής των δανείων που έχουμε πάρει και θα πάρουμε στο μέλλον.
Η πολιτική ηγεσία καθώς και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς θεωρούν αναγκαία αυτή την επιμήκυνση, προκειμένου να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Μάλιστα, υπάρχει η αίσθηση ότι η επιτυχία του ελληνικού εγχειρήματος (έως ένα βαθμό) εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από αυτή την επιμήκυνση και τίποτα άλλο.
Έχω νέα για όσους ανησυχούν....
Η επιμήκυνση θα γίνει, διότι απλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Πιάσουμε δεν πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος του μνημονίου, η επιμήκυνση θα γίνει, διότι διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε διαφορετικές καταστάσεις.

Το ερώτημα όμως είναι το εξής. Θα μας σώσει η όποια επιμήκυνση;


Ας πούμε για χάρη της κουβέντας ότι έχουμε ένα.... http://apneagr.blogspot.com/2011/01/blog-post_7345.html

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

Η επιμήκυνση θα μας έσωζε, εάν είχαμε λόγους να πιστεύουμε ότι το ΑΕΠ μας, θα μεγάλωνε "αργότερα", αντί να μεγαλώσει άμεσα.

Δυστυχώς, δεν βλέπω "ΑΕΠ". Βλέπω Αποβιομηχάνιση, ανώμαλη και ανάποδη ενεργειακή πολιτική (ξεκίνησε επί ΝΔ το ανέκδοτο αυτό), υποβαθμιζόμενο τουρισμό, και διάλυση της αγροτικής παραγωγής.

30 χρόνια αδιέξοδων παροχών, στεβλωτικών επισοτήσεων, και δημιουργία βιομηχανίας του τίποτα.

Επομένως όχι μόνο επιμηκύνεται το αγγούρι, αλλά και το σχήμα του μετά τα πρώτα εκατοστά θα θυμίζει κολοκύθα μάλλον, παρά αγγούρι.

Καθ εαυτή, η επιμήκυνση βοηθάει ΜΟΝΟ τις πιστώτριες τράπεζες, που αυτές ελπίζουν ότι το χαρτοφυλάκιό τους θα βελτιωθεί "αργότερα", και έτσι θα εξισορροπήσει τις αναπόφευκτες ζημιές από Ελλάδα.