Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Σφαγέας σύντροφος Καντάφι συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του.

Στο αίμα έχει πνίξει την χώρα του ο δικτάτορας Καντάφι.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία ,ένα τάγμα της Αφρικανικής Λεγεώνας, των αφρικανών μισθοφόρων που μάχονται στο πλευρό του Μ.Καντάφι και μονάδες πυροβολικού του λιβυκού Στρατού κτυπούν από το πρωί ανηλεώς την πόλη Αλ-Ζαουίγια, δυτικά της Τρίπολης, ενώ βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-22 και Su-24 έχουν πραγματοποιήσει από το πρωί επανειλημμένες προσβολές. Δύο αποθήκες όπλων έχουν λεηλατηθεί και έχουν...
οπλιστεί πέντε χιλιάδες περίπου, επαναστάτες, αλλά χωρις την υποστήριξη βαρέων μονάδων δεν φαίνεται να έχουν τύχη. Την ίδια στιγμή τρεις επιλαρχίες αρμάτων μάχης κατευθύνονται προς την Βεγγάζη για την μεγαλύτερη μάχη που μπορεί να κρίνει και την τύχη της εξέγερσης.
Κατά τα φαινόμενα πάντως, ο Μουάμαρ Καντάφι έχει χάσει τον έλεγχο της Βεγγάζης η οποία ελέγχεται από τους επαναστάτες και μεγάλων περιοχών του ανατολικού τμήματος της χώρας, πλούσιων σε πετρέλαιο, όπου οι τοπικοί φύλαρχοι έχουν ταχθεί με τους επαναστάτες
Από την πλευρά της η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) δεσμεύθηκε "να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει" τους εξεγερμένους, αφού ο αγώνας τους "είναι αγώνας κάθε μουσουλμάνου που αγαπά τον Αλλαχ και τον προφήτη του".
Στην ανατολική περιοχή, οι άνθρωποι κάνουν το σήμα της νίκης και κρατούν τις σημαίες της εποχής της μοναρχίας του βασιλιά Ιντρίς που ανατράπηκε από τον Καντάφι το 1969 και η οποία έχει γίνει το σύμβολο της εξέγερσης.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο, στη Μουσράτα, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης, που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στο καθεστώς επετέθησαν εναντίον των εξεγερμένων με πολυβόλα και αντιαρματικές βλήματα RPG-7, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί νεκροί.
Η πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών διίστανται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: