Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Χόσνι Μουμπάρακ : "Θα πεθάνω στη χώρα"

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε, χθες, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, και θα εργαστεί τους τελευταίους μήνες της θητείας του για να γίνει η μεταβίβαση της εξουσίας, στην επίσημη ομιλία του προς το έθνος, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Όπως ο ίδιος είπε, στο διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και το σύστημα των εκλογών, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να....
διαπραγματευτεί ώστε το κοινοβούλιο της χώρας να αλλάξει τα άρθρα 76 και 77 της χώρας, με σκοπό τον εκδημοκρατισμό του συστήματος των εκλογών.
«Δεν σκόπευα έτσι και αλλιώς να βάλω υποψηφιότητα» είπε και πρόσθεσε ότι «οτιδήποτε και να συμβεί δεν θα φύγω από τη χώρα. Θα πεθάνω στη χώρα. Θα επαναφέρω την ειρήνη και θα αλλάξω όσα πράγματα ζητήθηκαν από το λαό μου και ιδιαίτερα από τη νεολαία, την οποία η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως βασική προτεραιότητα.
Τα γεγονότα μας αναγκάζουν να επιλέξουμε μεταξύ σταθερότητας και χάους» είπε και κατέληξε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ιστορία θα κρίνει τον Χόσνι Μουμπάρακ. Όπως όλους».

Δείτε το Video με τις δηλώσεις Μουμπάρακ....


   
   
   
   
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: