Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πειραγμένες αντλίες...και μούγκα που έχει φτάσει η βενζίνη 1,7ευρώ

Διαβάζω από χθες για τις πειραγμένες αντλίες στα βενζινάδικα.Βγαίνει και η ομοσπονδία των βενζινοπολών σήμερα με ανακοίνωση της να μας πει τι:Ένα στα 10 πρατήρια υγρών καυσίμων στην Ελλάδα έχει «πειραγμένες» αντλίες, σύμφωνα ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων -Εμπόρων Καυσίμων, η οποία επικαλείται έρευνα του Πολυτεχνείου.
Όπως επισημαίνει η ΠΟΠΕΚ, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι 700 πρατήρια.... ανά την Ελλάδα, σε σύνολο 7.000, διαθέτουν ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, οι οποίοι κλέβουν τους καταναλωτές.
Η εν λόγω Ομοσπονδία ζητεί επίσης να δοθεί η έρευνα στη δημοσιότητα, προκειμένου να πληροφορηθεί υπεύθυνα η κοινή γνώμη και ο κλάδος για το περιεχόμενό της και να αποδοθούν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».
Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ακόμη ότι οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τις καταγγελίες της για την έξαρση των κλοπών καυσίμου από τους καταναλωτές με χρήση των παράνομων μηχανισμών που αλλοιώνουν τις ενδείξεις των αντλιών. Επίσης, ζητεί από την Πολιτεία «να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους βενζινοπώλες που παρανομούν και τα κυκλώματα που τροφοδοτούν την αγορά με την τεχνολογία της καταδολίευσης των αντλιών» υποστηρίζοντας ότι η ανακάλυψη ενός πρατηρίου δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.
«Η κατάσταση κατά την οποία οι μεν βενζινοπώλες υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό, οι δε καταναλωτές πέρα από την καταιγίδα των αυξήσεων στους φόρους πληρώνουν και "καπέλα" στις τιμές, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.
Κάνουν και μια αναφορά για καπέλα στις τιμές και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.
Το περιβόητο υπουργείο ανάπτυξης τιμών και δεν ξέρω και εγώ πως λέγετε που είναι που ξυπνάμε κάθε μέρα και στα ταμπλό των βενζινάδικων βλέπουμε την τιμή να ανεβαίνει κάθε μέρα.Ελεγκτικός  μηχανισμός δεν υπάρχει στο υπουργείο σας κε Χρυσοχοίδη; ποιός θα μας προστατέψει επιτέλους;γιατί δεν βάζετε τιμή πλαφόν; έλεος πια με αυτή την ιστορία.

Α.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: