Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Νίμιτς: οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι

 Τα έχωσε στους Σκοπιανούς ο Νίμιτς


«Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι» αναγνώρισε για πρώτη φορά  δημοσίως ο ειδικός διαμεσολαβητής  των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.
 Ο κ. Νίμιτς αναγνώρισε επίσης  ότι  οι Σκοπιανοί «έκαναν τεράστιο λάθος στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας τους» όπως  και  για στην χρησιμοποίηση... «των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων».
 Ο ειδικός διαμεσολαβητής παραδέχθηκε τα παραπάνω  κατά την διάρκεια 40λεπτης συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής στις ΗΠΑ.
 Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αντώνιος Παπαδόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας  τους  κατά την διάρκεια ομιλίας  που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η Επιτροπή  Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στην ίδια  συνάντηση  ανέφεραν ακόμη στον ειδικό διαμεσολαβητή ότι  δεν θα  πρέπει να χρησιμοποιείται ο επιθετικός όρος «Μακεδονικός»  για τον στρατό, τη γλώσσα τους και τον λαό των Σκοπίων.

Ο κ. Νίμιτς απάντησε ότι ίσως μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιείται ο όρος «ο λαός της τάδε Δημοκρατίας», ο «στρατός της τάδε Δημοκρατίας» και «η γλώσσα της τάδε  Δημοκρατίας», αντί του όρου  «Μακεδονικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: