Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε η απογραφή για το ξεπούλημα...

Με κάμερες φωτογραφικές μηχανές,σημειώσεις οι μεσίτες έπιασαν δουλεία και απογράφουν τα φιλέτα που είναι για "σκότωμα",φυσικά δεν αντιδρά κανείς .Ο Έλληνας από τον καναπέ αγωνιά για το τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο στο Νησί και ποιος θα περάσει την επόμενη φάση του greek idol και δεν ξέρω πως στο διάολο λέγονται όλες αυτές οι παπάρες που μας σερβίρουν η σύγχρονη ΥΕΝΕΔ και τα άλλα κανάλια.
Την πληροφορία την έχουμε από χθες,σήμερα μας την επιβεβαιώνει το πολύ καλό οικονομικό site capital.gr  διαβάστε τι γράφει σήμερα....
Τοποθετήθηκαν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων σε ΔΕΠΑ, ΕΑΣ  και Ταμείο Παρακαταθηκών, ενώ ολοκληρώνεται η λίστα των υπό αξιοποίηση ακινήτων αλλά και η νομοθετική ρύθμιση για νέες μεθόδους ιδιωτικοποίησης.
Με χρονικό όριο την 24η Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής πειστική λίστα με εταιρείες και ακίνητα που θα φέρουν στα κρατικά ταμεία 50 δισ. ευρώ, επιταχύνονται οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων αλλά και αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας.
Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για αγώνα με το χρόνο. Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων επιταχύνεται η τοποθέτηση των συμβούλων που θα αναλάβουν το έργο των αποκρατικοποιήσεων.
Τις προηγούμενες ημέρες αποφασίστηκε η ανάθεση  του έργου του νομικού συμβούλου επί θεμάτων ευρωπαϊκού και αλλοδαπού δικαίου στη νομική εταιρία Clifford Chance LLP, του  χρηματοοικονομικού συμβούλου στις τράπεζες Alpha,  Rothschild & Sons LTD και UBS Limited και του  νομικού συμβούλου στη Δικηγορική εταιρεία  Κουταλίδη για την ΔΕΠΑ.
Στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ανέλαβε νομικός σύμβουλος η  δικηγορική εταιρεία Ι.Κ. Ροκας και Συνεργάτες  και ο Βάιος Καραγιάννης, ενώ  η  προώθηση για επεξεργασία και ψήφιση σχεδίου νόμου για το διαχωρισμό των κύριων δραστηριοτήτων παρακαταθηκών του Ταμείου από τις εμπορικές του δραστηριότητες ανατέθηκε στην δικηγορική εταιρία Γ. Καλλιμόπουλος - Κ.Θ Λουκόπουλος - Α.Π. Χιωτέλλης, ενώ ως  λογιστικός και  ελεγκτικός σύμβουλος τοποθετήθηκε  η  εταιρεία Grant Thornton AE.
Τις επόμενες εταιρείες αναμένεται, όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, η τοποθέτηση συμβούλων και σε άλλες εταιρείες. Παράλληλα  ολοκληρώνονται οι εντάξεις επιπλέον εταιριεών και ακινήτων στις λίστες αποκρατικοποίησης. Οι αποφάσεις θα προσυπογραφούν από τη διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων που σχεδιάζεται να συνεδριάσει πριν από τη Σύνοδο.
Στα άμεσα σχέδια αποκρατικοποίησης περιλαμβάνεται η Παραχώρηση του Αερολιμένα Αθηνών και του Casino Mont Parnès, ενώ έως το τέλος του έτους πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις σε ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ,  και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εντός του έτους έχει προγραμματιστεί και η σύμβαση παραχώρησης για το  φάσμα Συχνοτήτων,  και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.
 
Το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί. Προτείνεται η ένταξη φέτος κινήσεων στον ΟΠΑΠ, στις εταιρείες ύδρευσης και στον Ιππόδρομο.

Τα πιο πολλά έσοδα, τουλάχιστο στο άμεσο μέλλον αναμένονται, από τις αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο από το 2012 και μετά το βάρος πέφτει στην αξιοποίηση  ακινήτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες επεξεργάζονται λίστες ακινήτων με στόχο να ξεκαθαρίσουν ποια από αυτά δεν έχουν ιδιοκτησιακά και άλλα προβλήματα για να ενταχθούν στη λίστα του Μαρτίου. Επίσης θα προωθηθεί ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τον θεσμό της  επιφάνειας που παρουσίασε την Κυριακή στο υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης με στόχο να ξεκαθαρίσουν οι όροι αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και να διευκολυνθούν οι διαδικασίες.

Στο επίκεντρο των ακινήτων – φιλέτων βρίσκεται το Ελληνικό μαζί με γειτονικές ιδιοκτησίες  του δημοσίου όπως  η Μαρίνα Βουλιαγμένης, οι Αλυκές Αναβύσσου και το Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο. Άμεσα αξιοποιήσιμες θεωρούνται και δύο εκτάσεις στην Ρόδο, η περιοχή  Αφάντου και το Πρασονήσι.

Στη λίστα  περιλαμβάνεται το χιονοδρομικό Βορράς στην Πέλλα, έκταση δίπλα στην γέφυρα Ρίου Αντιρίου στην Αιτωλοακαρνανία, η περιοχή Γούρνες του Ηρακλείου,  η πρώην Φωνή της Αμερικής στην Ξάνθη, έκταση στην Ερμιόνη,  δύο  εκτάσεις στην Χαλκιδική ( Σιθωνία, Σορώνη), έκταση στην Μαγνησία και στην Πιερία. 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: