Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ο προδότης

Μόνο προδότη δεν με είπαν επειδή συζήτησα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ” είπε ο κ. Παπανδρέου σε μια αποστροφή του λόγου του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Πράγματι, κανείς μέχρι τώρα δεν τον είπε «προδότη», αν και ο ίδιος αισθάνεται ότι θα μπορούσαν να τον έχουν πει. Και δεν έχει καθόλου άδικο που αισθάνεται έτσι!
«Ποιος θα τα πλήρωνε; …» διερωτήθηκε ρητορικά αμέσως μετά. Απολογούμενος; Προφανώς!
«Λεφτά υπάρχουν», διατυμπάνιζε, στεντορεία τη φωνή, κατά την προεκλογική περίοδο. Υπεδείκνυε μάλιστα και «λύσεις», όπως τα 30 δις των ανείσπρακτων οφειλών, και άλλα τέτοια, φαιδρά…
Λίγο πριν, τον Ιούνιο του 2009, δήλωνε, σε συνέντευξή του στον Στέλιο Κούλογλου, σχετικά με πιθανή προσφυγή στο ΔΝΤ: «…το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο …ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας (που προσφεύγει σε αυτό), καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη ».
Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τη διαπιστωτική αυτή δήλωσή του και, τον Μάιο του 2010, υπέγραψε τη γνωστή δανειακή σύμβαση, σύμφωνα με την οποία «Ο Δανειολήπτης (δηλαδή η Ελλάδα) δεσμεύεται έως ότου όλο το κεφάλαιο της παρούσας σύμβασης να έχει επιστραφεί πλήρως και όλοι οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά … να μην εξασφαλίσει με υποθήκη, ενέχυρο ή άλλο βάρος πάνω στην ίδια περιουσία ή στα έσοδα τυχόν υφιστάμενο ή μελλοντικό Σχετικό Χρέος …» και «…παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία …», ενώ «Η παρούσα σύμβαση … διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο».
Υποθήκευση λοιπόν της περιουσίας της χώρας, και Αγγλική επιδιαιτησία επί πλέον!

Εν τω μεταξύ, κατά τριάντα έξη χιλιάδες (36.000) άτομα αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο.
Η οικονομία φθίνει, η χώρα μαραζώνει, το μέλλον προδιαγράφεται σκοτεινό, στο έλεος του ΔΝΤ, και ο Πρωθυπουργός προβληματίζεται γιατί δεν τον είπαν προδότη (ακόμη)…
 
http://neaapeleftherosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: