Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Εικόνες και video από τα γιούχα σε Σύνταγμα και Ρέθυμνο...

Μπορεί στην σημερινή παρέλαση να μην εμφανίστηκαν τα μηχανοκίνητα του ελληνικού στρατού και τον άλλων σωμάτων, άλλα προκλητική εμφάνιση έκανα οι μερσεντές των πολιτικών στο σύνταγμα,θαυμάστε τους...


Στο Ρέθυμνο...
Την ώρα που η παρέλαση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, ομάδα πολιτών από αριστερές παρατάξεις ανάρτησε πανό και φώναξε συνθήματα κατά των μέτρων της κυβέρνησης, όταν δύο πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση διαμαρτυρήθηκαν προς αυτούς.
«Άναψαν» τα αίματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των πολιτών που «ενοχλήθηκαν». Άντρες της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στη σημείο έσπευσαν να χωρίσουν τους συμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα τα επεισόδια να επεκταθούν. Λίγη ώρα αργότερα, επικράτησε ηρεμία, ενώ αστυνομικοί φρουρούσαν την ομάδα που διαμαρτυρόταν.
Προς το τέλος της παρέλασης, και ενώ τα μέλη της ομάδας διαμαρτυρίας μεταφέρθηκαν πίσω από το δημαρχείο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν εξ αυτών, επειδή τραβούσε φωτογραφίες με τη φωτογραφική του μηχανή. Ο νεαρός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου μετέβησαν με πορεία στους δρόμους της πόλης περίπου 50 άτομα για να ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος.
Ο νεαρός διαδηλωτής αφέθηκε λίγη ώρα αργότερα ελεύθερος, αφού οι αστυνομικοί φρόντισαν να σβήσουν από την φωτογραφική του μηχανή τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει και απεικόνιζαν πρόσωπα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.
Τις διαμαρτυρίες σχολίασε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία παρατήρησε: «θεωρώ απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες από όποιον και από όπου κι αν προέρχονται. Ούτως ή άλλως, είναι γνωστοί εκείνοι οι οποίοι το μόνο που έχουν πάντα να πουν είναι μία διαμαρτυρία, καμία θετική πρόταση ποτέ. Αυτά δεν είναι τρόποι ούτε για να πάμε μπροστά, ούτε για να λέμε ότι ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να την εκφράζει με κόσμιο τρόπο. Δεν μπορεί να δημιουργεί επεισόδια, που δεν αρμόζουν στην ημέρα».

Σχόλιο:Κυρία Κεφαλογιάννη μἀλλον ατυχείς κρίνονται οι δηλώσεις σας,το δημοκρατικό κράτος που το είδατε;

*Φωτογραφίες από το goodnet.gr του Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: