Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών».

Αυτή είναι η νοοτροπία τους, θαυμάστε φιλοσοφία και λεξιλόγιο στο τέλος του κειμένου θα μάθετε και ποιος τα είπε.
Ο άνθρωπος που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ετοιμάζει των επιθανάτιο ρόγχο των blogs στα σκοτεινά δωμάτια του παρακράτους που ανθεί τον τελευταίο καιρό με την κυβέρνηση του μνημονίου...

Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο.... του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Οσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνωμοσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails.

Σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και οι ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχθεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Και αυτό γίνεται στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι οι πολίτες. Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών». Η δημοκρατία βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία. Χωρίς παρρησία δεν υφίσταται ούτε πραγματική ούτε ηλεκτρονική εκκλησία του δήμου, αλλά ένα πλήθος φοβισμένων πολιτών που χειροκροτούν κάθε φορά που τα «λιοντάρια» ξεσκίζουν κάποιον, όχι γιατί τους αρέσει το θέαμα, αλλά γιατί ανακουφίζονται που δεν είναι οι ίδιοι το θύμα.

Τάδε έφη Θεόδωρος Πάγκαλος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του μνημονίου 23.04.2011 εφημερίδα Καθημερινή.

Σημ: Αγαπητέ Αντιπρόεδρε τολμάτε να μιλάτε για δημοκρατία και ελευθερία του λόγου μετά από όσα έχει κάνει η κυβέρνηση του μνημονίου που είσαστε αντιπρόεδρος;
Ανωνυμία στα blogs δεν υπάρχει και το γνωρίζετε καλά.
Κοιτάξτε να βγάλετε την χώρα από τον γκρεμό(αν και πλέον είναι αργά ) και αφήστε τα blog, το Ελληνικό ίντερνετ δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετε ούτε σαν το Κινέζικο, ούτε σαν το Ιρανικό και τέλος πάντων αγαπητέ μου το θράσος σας είναι απίστευτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: