Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ο επόμενος λαγός των νταβατζήδων μετά τον Καρατζαφέρη και την Ντόρα ο Δημαράς!

Ποιος είπε ρε γελοίοι ότι η ΠΑΣΟΚΑΡΑ είναι η κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα;
Ποιος λέει ρε νούμερα ότι η ΠΑΣΟΚΑΡΑ μας έριξε στο ΔΝΤ για το κακό μας;
Ποιος Λαζόπουλος και μυστικές συμφωνίες με τον Στρος Καν ρε σεις...
Ποιοι είναι αυτοί οι blogger με τα βρωμοblogs τους που ουρλιάξουν καθημερινά και κατηγορούν την ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΡΕ!
Το γκάλοπ του Έθνους δεν το είδατε ρε σεις;
Θα σας το τρίψω στα μούτρα σήμερα για να μην μιλάτε τους επόμενους μήνες ώσπου σε λίγο να πάμε σε εκλογές και να το βουλώσετε μια και καλή....

Θα μπορούσε να λέει ένας καλοπροαίρετος Πασόκος μετά το γκάλοπ του Έθνους.
Από τα στοιχεία του γκάλοπ που λίγο πολύ μας λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, συμπεραίνουμε  ότι νέος λαγός που βγαίνει από το γκάλοπ είναι ο κύριος Δημαράς....
Διατηρεί το προβάδισμα το ΠΑΣΟΚ παρά την απογοήτευση της κοινής γνώμης, καθώς στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 3,8 ποσοστιαίες μονάδες. Τα δυο μεγάλα κόμματα -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- κινούνται πάντως σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για τον δικομματισμό, ενώ το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο ΛΑΟΣ, συνεχίζει να καταγράφει ανοδική τάση πλησιάζοντας το ΚΚΕ.
Για πρώτη φορά μετρήθηκε και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, το οποίο δείχνει να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόθεση ψήφου χωρίς τους αναποφάσιστους, τα άκυρα και τα λευκά, η μέτρηση της Marc δείχνει ότι εντός Βουλής εισέρχονται η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δημοκρατική Αριστερά, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Ωστόσο σημειώνεται ότι ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι δεν θα αντέξει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία. Αντίθετα το 43,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ολοκληρώσει την τετραετία.

Κόκκινη κάρτα στις πρόωρες
  • 68,8% των πολιτών δηλώνει ότι θέλει να ολοκληρώσει την τετραετία η κυβέρνηση έναντι 24,6% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές
  • 50,3% πιστεύει ότι δεν θα αντέξει να ολοκληρώσει την τετραετία έναντι 43,4% που πιστεύει το αντίθετο
Οι πολίτες δεν βλέπουν φως στο τούνελ

Κλίμα έντονης απογοήτευσης καταγράφει η μέτρηση της Marc, καθώς σε όλους τους δείκτες πιστοποιείται ότι οι πολίτες δεν βλέπουν διέξοδο. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγείται ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών καθώς πάνω από τους μισούς ερωτώμενους εκφράζουν την άποψη ότι τελικά δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Το διάχυτο κλίμα της δυσαρέσκειας, της απογοήτευσης και κυρίως του φόβου εκφράζεται και στο ερώτημα σε πόσα χρόνια η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση. Μόλις το 15,2% πιστεύει ότι αυτό θα γίνει το 2013-2014, ενώ το 22,6% λέει σε 4 ή 5 χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι σχεδόν το 22,5% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί μετά από δέκα χρόνια, ενώ καταγράφεται και ένα 13,5% που λέει «ποτέ».
Σημαντικά ευρήματα καταγράφονται και σε ερωτήματα για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Υπέρ της τήρησης και εφαρμογής του μνημονίου τάσσεται μόλις το 17% (μεταξύ αυτών το 26,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ). Αντίθετα σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να τηρήσει το μνημόνιο αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του.
Ισχυρή είναι η τάση μεταξύ των πολιτών η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον με το μνημόνιο, έστω και αν αυτό οδηγεί σε πτώχευση ή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 46,7% υποστηρίζει την προσπάθεια για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και το 23,8 η Ελλάδα να εγκαταλείψει το μνημόνιο. Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ, υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης τάσσεται το 51,1% και υπέρ της εγκατάλειψης του μνημονίου το 37,4%.

Καλή προσπάθεια ρε παιδιά γέλασε το χειλάκι μας λίγο Κυριακάτικα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: