Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε έκθεση για τις επιπτώσεις εξόδου από το ευρώ»

Ο Γερμανός δημοσιογράφος του περιοδικού «Der Spiegel” Κρίστιαν Ράιερμαν που υπέγραψε το ρεπορτάζ που αναφέρεται στην έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές, ζητώντας τις εκτιμήσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.
«Στα μέσα της εβδομάδας κανονίστηκε η συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Ο λόγος ήταν ότι αρκετοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες ήξεραν και...φοβούνταν πως η ελληνική κυβέρνηση σκέφτονταν την πιθανότητα να φύγει από την ευρωζώνη. Ήταν μια συνάντηση «συναγερμού» υπογραμμίζει ο κ. Ράιερμαν.

Ο αρχισυντάκτης οικονομικού ρεπορτάζ στο γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως «υπάρχει ένα έγγραφο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που συνετάχθη για τον υπουργό Σόιμπλε και αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό το χαρτί το ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάστηκε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο κ. Ράιερμαν δηλώνει πως η ελληνική κυβέρνηση....

ήταν αναμενόμενο πως θα αρνούνταν το δημοσίευμα, προσθέτει όμως πως το σκέφτονται και το επεξεργάζονται.

Τέλος εκφράζει την πεποίθηση πως η έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς θα πληγούν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: