Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τα φαντάσματα του παρελθόντος ένα-ένα βγαίνουν από το χρονοντούλαπο και ζητούν συναίνεση!

Είναι προφανές ότι τα φαντάσματα του παρελθόντος θέλουν συναίνεση στο λάθος, αυτό το καταλαβαίνει και ο ποιο αδαείς, διαβάστε τις δηλώσεις του επίτιμου και ποιον επικαλέστηκε.

Έχουν γνώση οι φύλακες κυρίες και κύριοι συναινετικοί.... 

Εκλογές εδώ και τώρα,αυτή είναι η λύση να μιλήσει ο λαός...

Να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίτευξη διακομματικής συναίνεσης κάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλια ο πρώην πρωθυπουργός, Κων. Μητσοτάκης. Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θ. Διαμαντόπουλου, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε με νόημα: ....
“Στην Πορτογαλία όπως και στην Ελλάδα ο Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν έχει αρμοδιότητες. Εκλέγεται όμως από το λαό και είναι σήμερα ο Καβάκο Σίλβα πετυχημένος πρώην πρωθυπουργός και για πολλά χρόνια αρχηγός της Κεντροδεξιάς. Αυτός έπεισε το κεντροδεξιό κόμμα να συνυπάρξει με τους σοσιαλιστές και έτσι η Πορτογαλία αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την κρίση που εμάς κινδυνεύει να μας διαλύσει”.
Ο Κων. Μητσοτάκης ζήτησε για μία ακόμη φορά να συγκροτηθεί αναθεωρητική Βουλή για την “εδώ και τώρα” συνταγματική αναθεώρηση, εκτίμησε ότι “το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης πνέει τα λοίσθια”, προβλέποντας ότι “κάτι καινούργιο θα δημιουργηθεί”. “Αν δεν ανταποκριθεί στις ευθύνες του ο πολιτικός κόσμος, τη λύση θα δώσει ο λαός, οι λαοί δεν αυτοκτονούν”, συνέχισε ο Κων. Μητσοτάκης. Μάλιστα, για να αποδώσει το -κατά τη γνώμη του- σημερινό δίλημμα, χρησιμοποίησε μια φράση που είχε πει αμέσως νωρίτερα ο πρώην υπουργός, Αλ. Παπαδόπουλος: “Θέλουμε να μένουμε Ευρώπη ή να γίνουμε Ασία;”, διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: