Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πάγκαλος...η Δημοκρατία γεννήθηκε το 1981!

Ο γνωστός Πάγκαλος εκτός από προκλητικός είναι και θρασύς ξαναγράφοντας την ιστορία χθες στην βουλή προσπάθησε να μας πείσει με την ομιλία του ότι η δημοκρατία γεννήθηκε το 1981 θαυμάστε τι είπε από το βήμα της βουλής:
"Ενθυμούμαι τον Οκτώβριο του 1981, λίγες μέρες μετά τις εκλογές όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέγνωσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ηταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση, χωρίς υποθήκες, χωρίς ξένο παράγοντα και παλάτι. Ηταν η πρώτη ανεμπόδιστη έκφραση...
της λαϊκής κυριαρχίας από τη σύσταση του ελληνικού κράτους"
"Είπα χωρίς εσωτερικούς και χωρίς άλλους εξαναγκασμούς. Το ΄74 ψηφίσαμε ελευθέρως. Μην μου πείτε ότι δεν επηρέαζε τους ψηφοφόρους το "Καραμανλής ή τανκς;" Η εκλογή του '63 και του '64 ανετράπη, το '65 κατά τον γνωστό τρόπο, το '61 ήταν η εκλογή βίας και νοθείας, το '58 ήταν το ειδικό εκλογικό σύστημα με αναλογική στις μεγάλες πόλεις…" απάντησε ο κ. Πάγκαλος, πυροδοτώντας την αποχώρηση της ΝΔ.
Ο κ. Πάγκαλος μας πήγε 30 χρόνια πίσω. Είναι μαύρη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Τόλμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να πει ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα γεννήθηκε το 1981, αν είναι δυνατόν.

Με 155 "ναι" έναντι 143 "όχι" έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. Την προσωρινή αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ομιλία του Θόδωρου Πάγκαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: